Ennakko: Saksa – Ranska

Jalkapallon EM-kisoissa on päästy välierävaiheeseen ja jäljellä on enää neljä parasta joukkuetta. Toisessa välieräparissa kohtaavat kisoissa vakuuttavasti pelannut Saksa ja suuryllättäjä Islannin murskannut Ranska.

Molemmat joukkueet ovat pelanneet tähän mennessä erittäin hyvin. Ranska ei ole sortunut kotiyleisönsä paineiden edessä, toisaalta Saksan kone on pyörinyt erittäin vakuuttavasti alusta alkaen. Edellisessä ottelussaan Saksa kaatoi Italian rangaistuspotkukilpailussa, Ranska murskasi vastaavasti Islannin 5-2 ja nosti kenties omaa itseluottamustaan. Etenkin avainpelaajien onnistumiset saattavat nostaa joukkueen uudelle tasolle Saksaa vastaan.

Ennakkoon ottelusta on tulossa erittäin tasainen, joskin Saksalla on jälleen uusia loukkaantumishuolia ja avauskokoonpano voi jälleen elää jollain tavalla. Ranskalla on hieman parempi tilanne ja etenkin pelikiellosta vapautuva N’Golo Kante on iso apu joukkueen peliin. Maalivahdeissa jengit ovat erittäin tasoissa, Neuerin ja Llorisin ollessa molemmat kisojen eliittiä.

Teoriassa omasta mielestäni tässä on kyse jonkinlaisesta “moraalisesta finaalista”, sillä molemmat joukkueet joutuivat pahemmalle puolelle kaaviota. Tämän pelin voittaja tulee joka tapauksessa olemaan suursuosikki finaalissa.

Saksa – Ranska YLE TV2 TO 7.7 kello 22.00


Leave a Comment