Ennakko: Portugali – Wales

Jalkapallon EM-kisoissa on päästy jo välierävaiheeseen, ja vain neljä parasta maata on jäljellä. Ensimmäisessä välierässä keskiviikkona kohtaavat Portugali ja kisojen yksi suurimmista yllättäjistä, Wales.

Portugalin tie välieriin on ollut kivikkoinen. Joukkue ei ole varsinaisesti missään vaiheessa loistanut, ja tähän vaiheeseen pääsyä on kenties auttanut myös jatkopeleissä helpompi puoli kaaviossa. Cristiano Ronaldo on etenkin ollut hieman jäissä, eikä tulosta ole missään vaiheessa tullut. Vastaavasti Wales on ollut kisoissa yllättävänkin vakuuttava; alkulohkon voitto ja etenkin 3-1 voitto Belgiasta edellisellä kierroksella kertovat kaiken olennaisen.

Pelistä odotetaan etukäteen Ronaldon ja Walesin Gareth Balen välistä kaksinkamppailua. Molemmilla pelaajilla on ratkaisuvoimaa yllin kyllin, ja heidän esityksensä voivat jopa määritellä sen, kumpi joukkue vie tämän ottelun. Toisaalta Wales on tähän mennessä ollut vakuuttava ja onnistumisia on tullut laajaltakin rintamalta.

Walesin pääsy tähän vaiheeseen on suuri yllätys ja otteet alleviivaavat samalla harmillisesti englantilaisten surkeutta. Tosin Wales lienee esitystensä puolesta jopa yllättäen ennakkosuosikki tässä pelissä, eikä finaaliin pääsy olisi enää edes yllättävää.

Portugali – Wales YLE TV2 ja Areena KE 6.7 kello 22.00


Leave a Comment