F1-katsaus – Momentum kääntymässä?

F1-kausi jatkuu tänä viikonloppuna Azerbaidzanissa ajettavalla Bakun F1-kilpailulla. Viikonlopun puheenaiheita ovat muun muassa ihmisoikeudet ja Mersun voimasuhteiden kääntyminen.

Ihmisoikeudet ovat nousseet useassa yhteydessä puheeksi, kun kansalaisjärjestöt haluavat nostaa esiin Azerbaidzanissa tehtäviä hirmutekoja ja oikeuksien polkemista. F1-sarjaa on pyydetty mukaan nostamaan ongelmia esiin, mutta toistaiseksi tahot ovat olleet hiljaa asioista.

Mersun sisäinen kamppailu

Mercedeksellä voimasuhteet ovat viime aikoina olleet kääntymään päin. Kauden alussa Nico Rosberg dominoi mielin määrin ja Lewis Hamiltonilla ei ollut edes mahdollisuuksia panna vastaan. Kahdessa viime kilpailussa Hamilton on kuitenkin ajanut voittoon, kun taas Rosberg on kerännyt vain jämäpisteitä. Nicolle olisi tärkeää saada tästä kohtaa kurssia käännettyä, ettei Hamilton saa liian kovaa henkistä yliotetta.

Santerin Ässästä voidaan heittää samalla spekulaatiota myllyyn toteamalla, että Rosbergin alamäki alkoi samalla, kun sopimusneuvotteluissa uutisoitiin olevan suuret erot Mersun ja Nicon välillä. Huonot otteet kenties halventavat tulevan sopimuksen hintaa..

Ferrari vai Red Bull?

Viime aikoina Red Bull on huomattavasti lähentynyt Ferraria vauhdin puolesta, tosin edellisessä osakilpailussa Ferrari onnistui tällä kertaa olemaan Vettelin toimesta nopeampia kuin vastustajansa. Tällä viikolla ajetaan enemmän katuradalla, jolloin Ferrari ei välttämättä hyödy enää moottoristaan samalla tavalla kuin edellisessä kisassa. Tosin päivityksiä tuli muutenkin autoon, joten voi olla että Ferrari on jälleen etumatkalla. Mikä sitten on ero Mercedekseen?

Williams yllätti viime viikolla ottamalla kolmossijan Valtteri Bottaksen toimesta. Tätä yllätystä on vaikea odottaa tässä kilpailussa uudestaan tapahtuvaksi, sillä Williams on lievästi sanoen umpisurkea tämän tyyppisillä radoilla.

Jatkuvatko Räikkösen vaisut otteet?

Pari kilpailua sitten Kimi taisteli vielä paikasta auringossa ollen jopa Lewis Hamiltonin edellä MM-sarjassa toisella sijalla. Kriitikot ovat saaneet jälleen lisää vettä myllyyn parissa viimeisessä kilpailussa, kun Vettel on ajanut hyvin ja Kimi on ollut ulkona palkintopallikamppailuista. Tänä viikonloppuna olisi hyvä taas näyttää hyviä otteita, tai kohta huhut Vettelin tulevan kauden uudesta tallitoverista saattavat alkaa vähitellen konkretisoitua.

ks_sa

F1-lähetyksiä voi katsoa edelleen ilmaiseksi. Linkkejä löytyy chatista ja tästä artikkelista!


Leave a Comment