Ennakot viimeisiin neljännevälieriin – Jatkuvatko Islannin ihmeet?

EM-kisoissa on seuraavaksi päästy viimeisiin neljännesvälieriin, ja enää kaksi jatkopaikkaa on auki. Päivän peleissä nähdään tosin laadukasta tekemistä, kun edelliskerran finalistit Italia ja Espanja kohtaavat.

19:00 Italia – Espanja

Italialta ei varsinaisesti odotettu sen suurempia näissä kisoissa, sillä heidän tähtensä ovat jo hieman ikääntyneitä, eikä uusi supersukupolvi ole ainakaan tehnyt vielä lopullista läpimurtoa. Tosin pelaajisto on erittäin vahva ja tasapainoinen, eikä taktinen puoli ole ainakaan tähän mennessä pettänyt vielä. Esimerkiksi Belgian Italia hoiti helpohkosti 2-0 iskettyään sen heikkouksiin armottomasti.

Espanjalla tilanne on hieman kaksijakoinen. Toki rosteri on erittäin kova ja tasoa riittää, mutta edelleen huolettaa kaikenlaisen variaation puute hyökkäyspelissä. Vuoden 2012 finaalissa Espanja mätti maaleja nopeiden hyökkäysten jälkeen, joilla taitavat pelaajat onnistuivat pääsemään huippupaikkoihin. Vuoden 2014 MM-kisoissa Espanja unohti kokonaan, että pelit voitetaan tekemällä maaleja eikä pitämällä palloa. Näissä kisoissa on ollut hieman samat elkeet tähän asti, joten Espanjan täytyy alkaa monipuolistamaan pelitapaansa, sillä Italia ei liene yllätettävissä pelkällä jauhamisella.

22:00 Englanti – Islanti

Islanti. Reilu 300 000 asukasta, karsinnoissa lohkovoitto ja kisoissa sensaatiomaisesti lohkokakkonen. Uskomaton matka jatkuu vielä, ja siitä tulisi todellinen tuhkimotarina jos matkalla kaatuisi yksi suurimmista jalkapallomaista. Karsinnoissahan tämä onnistui jo, kun mm. Hollanti otti pataan tältä jalkapallojätiltä.

Pelin kulku tulee olemaan erittäin selvä – Englanti pitää palloa, Islanti pistää bussin pystyyn ja iskee terävästi vastaan. Tätä taktiikkaa tulisi muuten Suomenkin kokeilla sen sijaan, että laitetaan bussi ja sitten hyökätään hitaasti.

Joka tapauskessa Englanti on paljon taidollisesti edellä, mutta Islanti on jo osoittanut, että jalkapalloa voi pelata monella tavalla ja vain tulos ratkaisee. Englanti tosin tullee viemään tämän ottelun, niin hyvin se on luonut jo tähän mennessä maalipaikkoja. Nyt pitää alkaa vaan tehoja löytyä.


Leave a Comment