Englannin lohkossa riittää jännitystä – näin ratkeavat jatkopaikat päätöskierroksella

Lohko B:n toisella kierroksella Englanti otti avausvoittonsa kukistamalla Walesin lukemin 2-1 Daniel Sturridgen loppuhetkien maalilla. Toisessa kamppailussa Slovakia kukisti Venäjän samoin lukemin. Näin ollen viimeiselle kierrokselle riittää panosta, sillä kenellekään jatkopaikka ei ole täysin varma. Toki Englanti on melko varma jatkoonmenijä lohkokolmosten vertailussa, jos viimeisellä kierroksella tulokset menevät heidän kannaltaan huonosti.

Lohkotilanne (Pisteet, Tehdyt maalit – päästetyt maalit)

  1. Englanti 4 3-2
  2. Wales 3 3-3
  3. Slovakia 3 3-3
  4. Venäjä 1 2-3

Spekulointia tuloksilla:

Slovakia – Englanti

Englannilla tilanne on tällä hetkellä paras, sillä tasapelikin varmistaa jo paikan kahden parhaan joukkoon. Tappion sattuessa Walesin tulisi hävitä Venäjälle, jotta heillä on mahdollisuuksia tippua kolmanneksi. Tällöinkään tilanne ei ole katastrofaalinen, sillä todennäköisesti jossain lohkossa kolmanneksi sijoitutaan esimerkiksi yhdellä voitolla, tai kahdella tasapelillä, jolloin Englanti on jatkopeleissä mukana.

Slovakia tarvitsee ottelusta vähintään yhden pisteen, jotta se voi pitää Venäjän maksimissaan tasapisteissä heidän kanssaan. Voitolla Slovakia nappaa varman jatkopaikan, ykkössija taas riippuu siitä, voittaako Wales Venäjän, sillä keskinäisissä Slovakia häviää Walesille.

Venäjä – Wales

Walesilla on kaikki viimeisessä pelissä omissa käsissään. Voitolla joukkue kamppailee lohkon voitosta, mikäli Englanti ei voita omaa peliään. Tappiolla Wales voi jäädä lohkojumboksi, jos Slovakia ottaa vähintään pisteen Englannilta. Tasapeli ei ole heille katastrofi, sillä kisojen järjestelmä mahdollistaa lohkokolmosten jatkoonpääsyn, ja heillä on yhtä hyvä tilanne kuin Englannilla sen suhteen – 4 pistettä voi riittää.

Venäjällä taas on taattu pakkovoiton paikka edessään. Voitolla Venäjä voi nousta lohkossa maksimissaan kakkoseksi, mikäli Slovakia ei saa Englannilta pisteitä. Mikäli Slovakia voittaa, Venäjä nousee tasapisteisiin Englannin kanssa ja keskinäiset ovat tasan, joten maalit ratkaisevat. Jos Slovakia ja Englanti pelaavat tasan, Venäjä on maksimissaan lohkokolmonen.

Santerin Ässä uskoo, että Englanti menee varmana jatkoon, pannaan kaveriksi Wales yllätyskakkosena. Slovakialla on kova joukkue, mutta riittääkö se nyt Englantia vastaan?


Leave a Comment