EM-kisojen ensimmäinen kierros takana – katso tulevat ottelut ja analyysi kisojen alusta!

EM-kisojen ensimmäinen kierros on saatu päätökseen, ja seuraava kierros odottaa jo oven takana. Tämän artikkelin alussa analysoidaan lohko kerrallaan tilanne ensimmäisen kierroksen jälkeen ja tarkastellaan, miten pelit jatkuvat seuraavaksi.

Kaikki mm-kisojen pelit löytyvät yleltä, mutta myös Santerin Ässän “Jalkapallo”-osiosta pelejä voi katsoa, mikäli esimerkiksi selostus ei miellytä. YLE Areenaa taas voi katsoa myös ulkomailta, ja vinkit maaestojen kiertoon löytyvät sm-liiga-artikkelista.

Lohko A

Ranska ja Sveitsi aloittivat kisat odotetusti voitoilla, kun taas Albania ja Romania joutuivat nöyrtymään avauksissaan. Ranskan voitto oli etenkin hieno osoitus taistelusta loppuun asti ja heidän ensimmäinen ottelu (kisojen avausottelu) avasi kisat hienolla tavalla. Ranska ja Sveitsi voivat jo varmistella toisen kierroksen otteluissa jatkopaikkansa voitoilla, tosin etenkin Romanialle antaisin vielä pienen mahdollisuuden yllättää Sveitsi. Tosin ihan vain pienen pienen.

Tulevat pelit:

15.6.2016

19:00 Romania – Sveitsi

22:00 Ranska – Albania

19.6.2016

22:00 Romania – Albania

22:00 Sveitsi – Ranska

Lohko B

Kisojen B-lohkossa jännitys säilynee viimeisillekin kierroksille. Ennakkoon lohkossa kenties heikoimmaksi veikattu Wales meni yllättämään Slovakian 2-1 avauspelissään, ja voi varmistaa jatkopaikkansa toisen kierroksen ottelussa suotuisten tulosten myötä. Lohkon toisessa ottelussa Englanti ja Venäjä jakoivat pisteet 1-1 tasatuloksella. Molempien fanit aiheuttivat suurta polemiikkia osallistuttuaan nujakoihin, ja joukkueiden sulkeminen jopa kisoista on mahdollista. Tässä makaakin lohkon valtava yllätysmahdollisuus – esimerkiksi Venäjä voisi olla kokonaan ulkona pelistä, ja tässä tilanteessa lohkokolmosella ei taitaisi olla mitään mahdollisuuksia (ehkä) jatkoon!

Olettaen, ettei Venäjää kuitenkaan suljeta kisoista pois, keskiviikkona 15.6 on pelissä kovat panokset. Slovakian sössittyä ensimmäisen ottelunsa heillä on käytännössä pakkovoiton paikka, sillä tappio tietää lähes varmaa tippumista jatkosta. Toisessa pelissä kohtaavat seuraavana päivänä Englanti ja Wales, ja tunnetta ei tule varmasti puuttumaan.

Pelit

15.6.2016

16:00 Venäjä Slovakia

16.6.2016

16:00 Englanti – Wales

20.6.2016

22:00 Venäjä – Wales

22:00 Slovakia – Englanti

 

Lohko C

Lohkon ennakkosuosikit Saksa ja Puola aloittivat kisansa voitoilla, kun taas jämäpaikoista kamppailevat Ukraina ja Pohjois-Irlanti ovat vielä nollilla.

Toisena ottelupäivänä ratkaistaneen lohkon voitto, kun Saksa ja Puola ottavat toisistaan mittaa. Samalla Ukraina ja Pohjois-Irlanti pelaavat tärkeistä pisteistä – käytännössä molemmilla on pakkovoiton paikka, sillä muuten paikka lohkokolmosten joukossa lienee aikalailla tukossa, sillä vikalla kierroksella tulevat ennakkosuosikit vastaan.

Pelit

16.6.2016

19:00 Ukraina – Pohjois-Irlanti

22:00 Saksa – Puola

21.6.2016

19:00 Ukraina – Puola

19:00 P-Irlanti – Saksa

Lohko D 

Lohko D on niin sanottu kuolemanlohko näissä kisoissa, ja ensimmäinen kierros jätti onneksi vielä kaiken avoimeksi. Vaikka Espanja ja Kroatia ottivatkin 1-0 voitot Turkista ja Tsekistä, voi yksikin tappio tai tasapeli vielä kääntää tilanteita, sillä ristiinpelaamisia lienee odotettavissa. Espanja ei ensimmäisessä pelissään vakuuttanut ja vanha kunnon ongelma on vieläkin olemassa – taitoa ja pallonhallintaa on, mutta variaatiota jauhamiseen ei ole. Nopeat iskut puuttuvat lähes kokonaan, kuten kaukolaukauksetkin.

Tsekki on pakkovoiton edessä toisella kierroksella Kroatiaa vastaan, ja Turkki kaipaa ainakin pistettä Espanjalta.

Pelit:

17.6.2016

19:00 Tsekki – Kroatia

22:00 Espanja – Turkki

21.6.2016

22:00 Tsekki – Turkki

22:00 Kroatia – Espanja

Lohko E (Tulossa)

Lohko F (Tulossa)

Leave a Comment