MM-kisojen 1.päivä: Millaisen alun leijonat saa? Ks. myös striimit

MM-kisojen ensimmäinen päivä laitetaan käyntiin perjantaina, ja luvassa on heti kolme kovatasoista ottelua ja yksi ns. “suupala”. Leijonat kohtaa avausottelussaan Valko-Venäjän.

16.15 Ruotsi – Latvia (Tulos: 2-1 ja.)

Ennakko

Ruotsi lähtee tähän otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, johtuen maiden välisestä tasoerosta aiempina vuosina. Latvialla ei mitään supervahvistuksia ole, ja Ruotsilla on kasassa kohtuullisen kilpailukykyinen joukkue. Toki mm-kisojen ensimmäinen ottelu on aina hankala ennakkosuosikeille, joten tämä lienee ainoa sauma Latvialle yllättää.

Lähtökohtaisesti voitto menee Ruotsiin, ja Ruotsi kamppailee lähtökohtaisesti lohkon kärkipaikasta yhdessä Venäjän kanssa. Latvialle tappio ei ole katastrofi, sillä sen päävastustajat ovat Norja ja Kazakstan, joiden kisaurakka alkaa vasta lauantaina.

Tulos: Ruotsi vie, 3-2

Streams: Youtube TSN2 Wiz1 Stream2watch Stopstream.me Silkbet Acestreams

16.15 USA – Kanada (1-5)

Ennakko

Suomen lohko käynnistyy heti alkuun mielenkiintoisella pelillä, kun Pohjois-Amerikan jättiläiset ottavat toisistaan mittaa. Tänä vuonna Kanada on selkeä ennakkosuosikki, sillä heillä on huomattavasti kovemman kaliiberin NHL-pelaajia, kuten Corey Perry. USA:lla on nuori joukkue, jonka keski-ikä on noin 23-vuotta, ja iso osa pelaajista kiekkoilee vasta yliopistossa tai AHL:ssä. Maalivahdit ovat kakkosmaalivahteja joukkueissaan, eivätkä heidän näyttönsä ison vastuun edessä huimaa toistaiseksi päätä.

Kanada tullee pelaamaan kovaa, mutta USA:n nuori joukkue näytti potentiaalinsa leijonia vastaan, ja saattaa ensimmäisessä pelissä yllättää. Tosin Kanada on viime vuosina aloittanut aina vahvasti, joten liikaa rahoja ei kannattane laittaa likoon jenkkien puolesta.

Tulos: 2-4 Känädä

Streams: Youtube TSN1 Wiz1 Stream2watch Stopstream.me Silkbet Acestreams

20.15 Tsekki – Venäjä (Czech republic – Russia)

Ennakko

Ennakkoon Venäjä on tämän pelin suurin suosikki, kuten suurin suosikki myös omassa lohkossaan. Molemmat pelaavat tässä ottelussa isoista pisteistä kärkipään sijoituksia ajatellen, joten panokset lienevät kohdallaan.

Venäjällä on taas kerran kova joukkue kasassa, ja etenkin maalivahtipuoli vaikuttaisi olevan jiirissä. Sergei Bobrovski on aina takuuvarma valinta maalinsuulle kun hän ei ole sulamassa. Tsekit ovat kauden aikana olleet myös EHT:lla ongelmissa Venäjää vastaan, joten ei yllättäisikään, mikäli Venäjä tämän veisi. Ainoa kysymysmerkki Venäjän otteissa tulee olemaan kotiyleisön vaikutus – kuinka paljon paineet tulevat vaikuttamaan suorituksiin?

Tulos: 3-3, Venäjä joutuu tiukille ja voittaa JA tai VL 3-4.

Streams: Youtube TSN1 Wiz1 Stream2watch Stopstream.me Silkbet Acestreams

20.15 Suomi – V-Venäjä (Finland – Belarus)

Ennakko

Suomen joukkue on joutunut yllättävän kovan ennakkohypen kohteeksi kotimaassaan, osittain huikean alaikäisen MM-esitysten myötä, osittain useiden NHL-vahvistusten johdosta. Paperilla Suomi saattaa olla jopa toisiksi kovin joukkue kisoissa, heti Kanadan jälkeen, mutta ylivoimainen mestarisuosikki se ei ole – Suomen “NHL-pelaajista” vain noin puolet on tehopisteiden ja roolin mukaisesti NHL:n kärkipäätä, tosin kukaan heistä ei ole NHL:n top-10-pelaaja.

Lähtökohtaisesti Suomen heikoin osa-alue peliin on pakisto, jota ei välttämättä juurikaan testata. Valko-Venäjän tehtävä tässä ottelussa on vain kiusata Leijonia, ja uskoisinkin NHL-miesten lämpeävän jo tässä pelissä vähän kovempaan lentoon kuin esimerkiksi USA:aa vastaan. Valko-Venäjä voi panna kampoihin ainoastaan, jos peli pysyy pitkään nollissa tai jos he tekevät ekan maalin ja tuomarilinja on kyseenalainen. Suomen materiaali ja etenkin kärkiketjut lienevät niin paljon Valko-Venäläisten KHL/VHL-pelaajia edellä, ettei haastetta pitäisi olla ollenkaan. Toki kisojen ensimmäinen peli on aina mysteeri, ja lepsuilemalla tämän pelin voidaan tehdä omasta lopputurnauksestakin erittäin vaikea.

Valko-Venäjälle peli on teoriassa merkityksetön, mutta nappaamalla pisteitä ns. “isompia maita” vastaan se voisi jopa haaveilla puolivälieräpaikasta esim. Slovakian edellä. Ensimmäinen peli lienee paras mahdollinen paikka tehdä ryöstö. Suomi taas tarvitsee hyvän alun, sillä se halunnee taistella lohkon voitosta ja välttää Venäjän heti puolivälierissä.

Tulos: Suomi voittaa 5-1

Streams: Youtube TSN2 Wiz1 Stream2watch Stopstream.me Silkbet Acestreams
m
ertaranta stream: Ks. CHAT

Ohjeita lähetyksiin:

Silkbetin striimi toimii, kun klikkaa hieman “koko näytölle”-napin yläpuolelta

Lataa katsomiseen adblock plus ja adblock killer-reek (ks.faq tai “sm-liiga”)

Youtuben katsominen: lähetysten näkemiseksi tulisi ladata zenmate, justproxy tai vaikkapa hola parempi internet -lisäosat, joilla voi kiertää maaestot.


Leave a Comment