WTA Stuttgart

WTA kiertue siirtyy massakentille

Tenniskausi on tullut nyt siihen pisteeseen, että kiertue on siirtynyt taas usean kuukauden ajaksi vanhalle mantereelle ja massakentille. Alkukausi on sisältänyt joitakin yllätyksiä, pinnalle on noussut uusia nimiä ja joku vanhempikin nimi on löytänyt pelinsä uudelleen. Naisten osalta viikon merkittävin turnaus on Stuttgartissa järjestettävä massaturnaus, joka pelataan hallissa, joten kevätsateet ja pimeys eivät pääse siellä viivyttämään otteluita.

Paikalla on käytännössä kaikki huiput Victoria Azarenkaa ja Serena Williamsia lukuun ottamatta. Sveitsin Belinda Bencic on sivussa pitkän tovin selkävaivojen vuoksi ja Maria Sharapova on vielä määrittelemättömän ajan poissa meldonium-sotkunsa kanssa.

Isolla osalla pelaajista on taustalla Fed Cup-viikonloppu ja pääsarjan kaaviossa onkin lähes jokaisessa parissa vähintään toinen pelaajista pelannut pari päivää sitten maansa puolesta. Tämä tuskin vaikuttaa turnaukseen tai kenenkään otteisiin paitsi; Romanian Simona Halep nyrjäytti nilkkansa Saksaa vastaan pelatussa ottelussa, joten siinä yksi mielenkiintoinen seikka turnausta ajatellen.

Vuosi sitten Stuttgartista voiton otti Saksan puolalainen Angelique Kerber, joka vei voittonsa myötä mukanaan myös Porschen ja samanlainen auto olisi tänäkin vuonna tarjolla, vaikka aina nämä autolahjoitukset eivät menekään aivan nappiin pelaajien sponsoreista johtuen.

Kerber on tälläkin kertaa suuri suosikki puolustaessaan voittoa, mutta Fed Cupissa nähtiin myös muutama hyvä asia tätä turnausta silmällä pitäen. Näyttäisi siis siltä, että Garbine Muguruza on vihdoinkin tekemässä takaisin paluuta huipulle erittäin vaikean alkukauden jälkeen. Ok, viikonloppuna vasta pari hyvää peliä, mutta siinäkin on käytännössä kaksi enemmän kuin koko menneenä vuotena yhteensä.

Muita uhkaajia voittotaistelussa lienee Agnieszka Radwanska, joka hänkin on ollut loukkaantuneena ja ei Petra Kvitovakaan voi laskea pihalle, vaikka hirveä kauden alku hänelläkin. Ehkä uudet valmentajakuviot auttavat, tai oikeastaan niitä ei tällä hetkellä edes ole, mutta sekin voi olla hyvä juttu.

Espanjan Carla Suarez Navarro on pelannut myös hyvän alkukauden, joskin tavalleen uskollisena hyvin ailahtelavalla tavalla. Pystyy kuitenkin hyvän viikon sattuessa haastamaan massalla kenet tahansa paikalla olevista.

Italian Roberta Vinci oli yksi tammi-helmikuun parhaista pelaajista. Joidenkin mielipiteiden mukaan Vinci pelasi uransa viimeisen kauden alkajaisiksi jopa parasta tennistään ikinä, mutta sen jälkeen tapahtui pienoinen notkahdus. Ilman ihmeellistä heräämistä ei paljoa voida odottaa, mutta ei ihmetellä, jos italialainen yllättääkin. Ainakin parhaan italialaisen viitta olisi tarjolla, sillä Sara Errani jättää tämän turnauksen välistä.

Lisää seurattavaa on vielä vuoden takaisen Ranskan avointen finalistin Lucie Safarovan kohdalla. Safarova jahtaa vielä kauden ensimmäistä kaksinpelivoittoaan vaikeiden sairastelujen jäljiltä. Tshekki on tehnyt tulosta jo nelinpelin puolella turnausvoittoa myöten, mutta ehkä Stuttgartissa riittäisi vauhti jo kaksinpelissäkin parempiin tuloksiin.

[button color=”green” size=”1200″ type=”square” target=”blank” link=”https://www.santerinassa.com/mene/unibet”]Katso WTA Stuttgart livenä Unibetilla[/button]


Leave a Comment