Onko maajoukkueessa vielä tilaa Puljujärvelle?

Suomen U18-leijonat onnistuivat ottamaan Suomelle jo kauden toisen junnumaailmanmestaruuden 24.-25.4 yönä kukistamalla Ruotsin finaalissa lukemin 6-1. Pelin suurin tähti oli hattutempun tehnyt Jesse Puljujärvi, joka keräsi ylistystä ympäri maailman otteistaan. Samalla lähti käyntiin uudelleen huhut U20-kisojen PuLa-Aho-ketjun yhdistämisestä. 

Ajatuksen ja ajoituksen kannalta tilaisuus PuLa-Aholle voisi olla täydellinen – näitä kisoja pidetään yleisesti “välikisoina” ennen World Cuppia, ja nyt olisi mahdollisuus kokeilla peluuttaa junnuja. Toisaalta tätä asiaa vastaan sotii parikin seikkaa.

Ensinnäkin, valmentaja Kari Jalonen valmentaa toistaiseksi viimeistä mm-turnaustaan Leijonien peräsimessä. Valmentaja tulee jättämään jälkeensä perinnön, jossa oikeastaan vain mestarit ja menestyjät muistetaan. Onko nyt aika kokeilla Puljua ja muita junnuja, vai lähteekö Jalonen hakemaan Suomelle mestaruutta muidenkin pitäessä kisoja lähinnä välipalana?

Toisekseen, Suomi on saamassa NHL:stä yllättävän paljon kovia nimiä, joiden myötä käytännössä kaksi kärkikenttää ovat käytännössä täynnä. Onko Puljusta sitten mitään hyötyä alemmissa ketjuissa? Tästä kolmikosta esimerkiksi Aho voisi olla käyttökelpoinen myös 3. tai 4.ketjussa, sillä hänen kahden suunnan pelinsä on huomattavasti paremmalla tolalla kuin Puljulla ja Laineella. Laineen paikkaa Puljun edellä taas puoltaisi Laineen tulinen kuti, jolle voisi olla käyttöä ylivoimalla. Pulju on tasaisen hyvä ja ikäisekseen taitava pelaaja, mutta mennee hukkaan alemissa ketjuissa.

Näiden spekulaatioiden jälkeen voi olla vaikea kuvitella Puljua kisoissa. Toki jos esimerkiksi J. Jokinen kieltäytyy tulemasta, PuLa-Aholle voisi tulla tilaisuus pelata. Mutta tällä hetkellä sanoisin, että Puljun aika on myöhemmin. Ja se aika tulee vielä.

Toisaalta kirvestä ei kannata heittää vielä kaivoon, sillä Puljun nimen on vahvistettu olevan mukana spekulaatioissa. Leijonien GM Jere Lehtinen kertoi IS:n haastattelussa maanantaina 25.4, että Puljun nimi on yksi nimistä pitkällä listalla, ja hänenkin paikkaa harkitaan vielä. Listan pituudesta ei tosin ole mitään tietoa, eikä siitä, kuinka korkealla Puljun nimi on tällä listalla.

Toki jos Pulju mukaan pääsisi, hänellä olisi tilaisuus tehdä historiaa ja ottaa kolme maailmanmestaruutta samana vuonna. Ajatus onkin melko kutkuttava ja historiallinen..


Leave a Comment