FAQ – usein kysytyt kysymykset

Streamien katseleminen on lähtökohtaisesti erittäin helppoa ja tietoa löytyy usein myös artikkeleista, mutta laitan tähän tekstiin muutamat useimmiten kysytyt kysymykset ylös, jotta tieto löytyy nopeasti.

1.Stream vaatii rekisteröitymistä?

Ei vaadi. Ennen streamien katsomista suosittelen lataamaan adblock plus -lisäohjelman (Chrome tai Firefox), jonka avulla pääset eroon sekä häiritsevistä mainoksista että näistä mainoksista, jotka kalastelevat tietojasi.

2. Stream on täynnä mainoksia eikä näy?

Sama neuvo kuin kysymyksessä 1.

3. Ovatko sivustot turvallisia?

Onko mikään sivusto oikeastaan turvallinen? Tietoturvasi kannalta kannattaa tosiaan ladata adblock plus, ja tarkistaa, että oma virusturvasi on kunnossa. Tällöin sivustojen käyttäminen ei tuota mitään ongelmia.

4. Mikä on acestream?

Acestream playerin avulla voi katsoa joitain ei-suomalaisia lähetyksiä (F1, mäkihyppy, nyrkkeily, huippujalkapalloilu etc) suorana ja HD-kuvalaadulla netistä. Sovelluksen voi ladata netistä, ja sen lisäosan avulla voi katsoa suoratoistona joitain acestream-lähetyksiä netistä.

5. Acestream-lisäosa ei toimi Chromella

Joskus kun sovellus päivittää itsensä, se ei jostain syystä toimi chrome-selaimella. Suosittelen tällöin käyttämään Firefoxia Acestreamien katsomiseen.

6. Striimi huutaa erroria, eikä näy. Mitä teen?

7. Striimi käskee poistamaan adblockin. Voiko tämän kiertää jotenkin?

Adblock killer reek auttaa tässä, ja ohjeet siihen on kohdassa 8. Jos tämä ei tunnu onnistuvan, voit kokeilla toki katsoa pelejä myös ilman adblockkia, tosin tällöin joudut armottoman mainostulvan alle ja saatat päätyä hämärille sivustoille.

8. Miten lataan adblock killer reekin?

Latausohjelmat löytyvät täältä: https://greasyfork.org/en/scripts/735-anti-adblock-killer-reek

Käytännössä tämä sujuu esim. Chromella näin:
1. Lataa Adblock plus, jos sinulla ei sitä vielä ole. Varmista, että laajennus on otettu käyttöön (laajennukset->ota käyttöön)
2. Siirry greasyforkin sivustolle, lataa Tampermonkey
3. Lataa kaikki scriptit, mitä pyydetään ohjeissa. Kun scriptit aukeavat adblockiin, klikkaa “lisää oma suodatin”
4. Lataa kaikki loput jutut, mitä pyydetään

Nyt pitäisi striimien näkyä ilman ongelmia!

 

9. Rikonko lakia katsoessani striimiä tai ladatessani vaikka elokuvaa?

Et riko. Jos käyttäjä katsoo yksin striimiä tai lataa elokuvan omaan käyttöön, hän ei riko lakia, mikäli ei samalla syyllisty jakamaan striimiä/elokuvaa esimerkiksi eli lähinnä torrentien avulla.

10. Voinko katsoa lähetyksiä tv-ruudulta?

Voit, mikäli sinulla on tähän soveltuva tv ja tietokone. Tämä onnistuu esimerkiksi Chromecastin avulla, tai kytkemällä tietokoneen näytöllä olevat asiat televisioon vaikkapa HDMI-liitännän avulla.

11. Toimiiko lähetykset puhelimella?

Lähetyksiä voi katsoa myös mobiilisti. Tämä vaatii tosin flash-streamien kanssa Flash playerin mobiililaitteeseesi. Tämän voi hankkia adoben kautta chromelle tai kokeilemalla eri selaimia, esimerkiksi Dolphinia.

Lisää kysymyksiä? Kysy niitä chatissa, s-postilla tai vaikkapa foorumilla!


Leave a Comment