Ennakko: Kärpät – Tappara osa 3

Kärpät ja Tappara kohtaavat kolmannen kerran tämän vuoden välierissä tänään Oulun Raksilassa. Otteluun lähdetään Tapparan 2-0 johtoasemasta, ja Tapparaa voikin pitää ennakkosuosikkina myös tässä ottelussa.

Kaksi ensimmäistä osaa ovat menneet Tapparalle melko selkeästi, vaikka oululaiset ovatkin saaneet kiusattua Tapparaa omalla tavallaan. Tällä hetkellä Tappara on kuitenkin ollut terästä, ja Kärpät ovatkin jääneet kahdesti vain yhteen maaliin. Tappara on onnistunut viisikkopelillään tylsyttämään oululaiset lähes totaalisesti, samalla kun se on itse käyttänyt omat paikkansa huomattavasti tehokkaammin. Samaa lienee odotettavissa myös tänään, mikäli Kärppien valmentaja Lauri Marjamäki ei ole keksinyt uusia kikkoja otteluun. Tällä hetkellä Tappara vaikuttaisi olevan hyökkäyspelissä selvästi edellä, eikä oululaisilla ole juurikaan ollut paikkoja maalintekoon. Kaikki on toki mahdollista, kuten nähtiin eilisessä HIFK – JYP -ottelussa, kun HIFK nousi edellisen pelin katastrofista 7-1 murskavoittoon. Se vaatii kuitenkin Kärppien ketjukemioiden paikalleen loksahtamista ja avainpelaajien selkeää tasonnostoa.

Jos Kärpät saa yv-tilaisuuksia ja hyödyntää ne, sarja voi aueta vielä uuteen loistoon. Jos taas Tappara ja maalivahti Karhunen pelaavat yhtä hyvin kuin aiemmin, Kärpät joutuvat 3-0 tappioasemaan ja sarja lienee taputeltu joko torstaina Hakametsässä tai seuraavassa pelissä Raksilassa.

Veikkaus: Tappara jatkanee voittojen tiellä, tosin tänään vain maalin erolla.

Kärpät – Tappara alkaen kello 18.30. Keskustelua pelistä voi jatkaa niin chatissa kuin foorumillakin.


Leave a Comment