Liigan pudotuspeliennakko 2016

Liigan pudotuspelit ovat pääsemässä viimein kunnolla vauhtiin, kun tänään 18.3 lähtevät käyntiin Liigan puolivälierät. Parissa otteluparissa voittaja lienee etukäteen lähes varma, mutta joistakin pareista on odotettavissa kiihkeitä ja tiukkoja kamppailuja jopa seitsemänteen peliin asti.

 

HIFK – Pelicans
Ottaako Pelicans voittoja?

Etukäteen tämä ottelusarja on luultavasti kaikista pareista lyhyin. HIFK otti runkosarjassa suvereenin voiton, Pelicans pääsi mukaan puolivälieriin nihkeiden säälipleijjareiden kautta. Pelicans ei kauden aikana juurikaan pelillisesti ole vakuuttanut, vaan lähinnä kovat otteet ja paikoitellen toiminut maalivahtipeli auttoivat joukkueen jatkoon. HIFK vastaavasti paahtoi koko kauden voimakkaalla hyökkäyspelillä, ja samalla Ville Husso oli liigan yksi parhaita maalivahteja.

Etukäteen peli on HIFK:lle selvä, ja sarja päättynee 4-0 tai 4-1. Pelicansin mahdollisuudet makaavat ainoastaan siinä, että tuomarilinja on aiempaa sallivampi ja pelaajat pysyvät ehjänä, pääsevät HIFK:n ihon alle ja samalla maalivahdit löytävät jonkin jumalmoodin.

Kärpät – TPS
Tuleeko ylläri?

Kärpät on etukäteen selvä suosikki jatkajaksi tästä sarjasta, mutta TPS:llä on silti mahdollisuus yllättää. Kauden aikana TPS kärsi suuristakin loukkaantumissumista, kun pahimmillaan telakalla oli yli 10 avauksen miestä. Viime aikoina pelaajat ovat alkaneet kuntoutua, ja mikäli heillä on hyvä vire päällä, voi Kärpät joutua ahtaalle. Lisäksi joukossa on paljon kokemusta, joka voi auttaa kevään tosipelien tullen.

Toisaalta Kärpillä on kokoonpanossa lähes kaikki parhaat miehet, ja kokemusta löytyy laajalta rintamalta Liigan voittamisesta. Kauden aikana Kärppien peli oli paljon vakuuttavampaa, kuin monella muulla, ja toisaalta paketti tuntui olevan erittäin hyvin kasassa. Ainoa kysymysmerkki lentää maalivahtipelin ylle; kuka pelaa? Toisaalta tämä osasto lienee silti Kärpillä parempi kuin TPS:lla.

Veikkaukseni on, että sarja päättyy kuitenkin Kärpille 4-2.

Tappara – Lukko
Osa 3: redemption?

Tappara ja Lukko ovat tottuneet kohtaamaan toisensa viime vuosien pudotuspeleissä, ja parina viime vuonna Tappara on ollut tiukkojen vaiheiden jälkeen parempi. Viime vuoden välierissä Tappara nousi haudan partaalta voittoon sarjassa ja siirtyi 4-3 voittoon ja finaaliin.

Molemmat joukkueet tietävät toistensa pelitavat, ja molemmilla on maalivahtipeli kohtalaisesti hallussa. Todennäköisesti sarjasta on tulossa jälleen kohtuu tiukka, vaikka Tapparalla lieneekin pieni etu ainakin kotiedun muodossa. Tässä sarjassa vahvat yksilöt tulevat ratkaisemaan luultavasti sarjan toiselle joukkueelle; paremmin joukkuettaan kannattelevat pelaajat vievät jenginsä jatkoon.

Veikkaus: Tappara voittaa jälleen, 4-3

JYP – SaiPa
Tasaisen tappava sarja

Ennakkoon tämä ottelupari on ehkä jopa tiukempi kuin Tapparan ja Lukon välinen kamppailu. Joukkueet olivat aivan toistensa tuntumassa runkosarjassa, ja myös heillä on historiaa tiukista pudotuspelisarjoista. Voittajaa lienee mahdoton veikata, joten en siihen lähde.

JYP piristyi kauden mittaan, sillä alkukaudesta kovin moni ei olisi uskaltanut veikata JYPin ottavan kotiedun puolivälieriin. SaiPa pelasi kohtalaisen tasaisesti läpi kauden. Molemmilla kauden aikana on menestyksen taustalla ollut kova työnteko ja periksiantamaton asenne. Tämä ottelusarja ratkennee siihen, kumman maalivahtipeli on paremmalla tolalla, ja sitä lienee etukäteen mahdotonta veikata. Peukutan kuitenkin SaiPaa, koska se on pieni ja sympaattinen seura.


Leave a Comment