Abu Dhabin ennakko: suomalaisten keskinäinen ratkeaa

Malesian GP 2015. Mersut tutusti kärjessä. Kuva: Morio (Own work) [CC BY-SA 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0)], via Wikimedia Commons


Kauden viimeinen F1-kilpailu Abu Dhabissa ajetaan sunnuntaina 29.11.2015. Maailmanmestaruus on jo ratkennut, kuten myös mm-sarjan toinen ja kolmas sija. Suomalaiskuskit kamppailevat kuitenkin vielä siitä, kuka ottaa tänä vuonna sarjan nelostilan.

Tässä ennakossa tehdään muutama olennainen nosto kauden päätöskisaa varten.

Suomalaisten taistelu

Suomalaiskuskit Kimi Räikkönen (FER) ja Valtteri Bottas (WIL) ovat loppukaudesta ottaneet muutamaankin otteeseen yhteen. Näiden kamppailujen seurauksena välit ovat saattaneet kiristyä, etenkin kun törmäilyt ovat vieneet molemmilta pisteitä. Kimi Räikkösen ajolinjat ovat olleet
tilanteissa kyseenalaisia, joten Valtteri haluaa varmasti näyttää, miten oikeilla ajolinjoillakin voi menestyä. Kimillä taas on todistettavaa tallinsa suuntaan, ja hyvällä tuloksella kauden päätöskilpailussa Kimikin voisi lähteä paremmilla mielin joululomille.

MM-pisteissä kuljettajat ovat pisteen sisällä toisistaan. Valtterilla on 136 pistettä, Räikkösellä 135. Asetelma kisaan on siis selvä; se kumpi sijoittuu paremmin kilpailussa, tulee olemaan mm-pisteissä paremmalla sijalla. Kimillä on pieni etulyöntiasema, sillä Ferrari on ollut loppukaudesta selvästi parempi kuin Williams itse kilpailussa.

Mercedeksellä haetaan asetelmia tulevalle kaudelle

Vaikka Mersu-kuskeilla ei enää olekaan loppukaudeksi mitään panosta mestaruuksien ratkettua, haetaan viimeisestä kisasta luultavasti asetelmia myös tulevaa kautta varten. Viime kilpailuissa Rosberg on saanut pienen yliotteen, ja oikeastaan Hamiltonia on nöyryytetty melko tylysti siihen nähden, että hän on “suvereeni maailmanmestari”. Ajaminen ei ole oikeastaan näyttänyt mestarin ajamiselta. Rosbergilla on nyt tilaisuus ottaa henkinen niskalenkki Hamiltonista seuraavaa kautta varten. Tämä on tärkeää myös sen takia, että Rosbergilla ei liene varaa enää ottaa kolmatta vuotta putkeen käkättimeen tallikaveriltaan.

Kamppailu muista mm-sijoituksista

Kenties kiinnostavin kamppailu käydään Red Bullin kuskien välillä. Tulevaksi maailmanmestariksikin arvioitu Daniel Ricciardo on tällä kaudella ehkä hieman yllättäenkin jäänyt nuoren haastajansa Danil Kvyaatin taakse mm-pisteissä. Ricciardo on kymmenen pistettä venäläistä tallikaveriaan perässä ennen Abu Dhabia, ja nouseminen tämän ohi vaatisi pienen ihmeen. Siihen on tosin mahdollisuudet, sillä Kvyaat on ollut aavistuksen kolariherkempi kuin Ricciardo, ja pienellä tuurilla esimerkiksi nelossija voisi olla Red Bullin ulottuvilla Abu Dhabissa.

Tallien välisessä kamppailussa jännitetään, voiko Toro Rosso nousta vielä Lotuksen ohi loppuvaiheissa. Eroa on tällä hetkellä Lotuksen hyväksi vain 9 pistettä. Lotukselle sijoittuminen mm-sarjan kuudenneksi olisi tärkeää, sillä erot palkintorahoissa kutossijan ja seiskasijan välillä ovat huomattavat. Tallin taloudellisen tilanteen takia kutossija on kaikki kaikessa.

Abu Dhabin kisasta tulee varmasti jännittävä. Vedonlyöntiä harrastavien kannattaa kokeilla Kertoimet.comin F1-vedonlyöntiä!

Leave a Comment