Liigan kierrosennakko: kaksi huippuottelua luvassa


Liigassa pelataan torstaina 19.11 vain kolmen ottelun kierros, mutta niissä on luvassa kovatasoista vääntöä kärkipäiden joukkueiden välillä. Tappara ja HIFK kohtaavat Helsingissä, minkä lisäksi Raumalla Lukko ottaa mittaa Kärpistä. Lisäksi KalPa ja HPK taistelevat pisteistä Niiralan montussa.


HIFK – Tappara

Tällä hetkellä Tappara johtaa Liigaa kahdella pisteellä ennen Kärppiä ja HIFK:ta, tosin se on pelannut kaksi peliä enemmän kuin Kärpät ja pelin helsinkiläisiä enemmän. Molemmilla on tiistain kierrokselta allaan maalin voitto vastustajasta.

Maaottelutauon jälkeen Tapparan peli ei ole ollut samanlaista kuin ennen taukoa, ja pelit onkin joko
voitettu tai hävitty pääasiassa maalin erolla. Luistin ei liiku enää samaan malliin ja juonikkuus on hävinnyt johonkin. Toisaalta tähän voi vaikuttaa osaltaan myös loukkaantumiset, kun muun muassa Kristian Kuusela ja Henrik Haapala ovat jääneet viime peleissä sivuun kokoonpanosta. HIFK:lla on myös useita avainpelaajia sivussa, joten kamppailun taso ei välttämättä tule olemaan niin kova, kuin aiemmilla kierroksilla olisi voinut odottaa. Tunnetta pelistä ei tule kuitenkaan puuttumaan.

Tulos: Peli päättyy 2-2 ja jatkoille mennään.

Lukko – Kärpät

Tässä pelissä kohtaa liigan toisena oleva joukkue ja neljäntenä oleva joukkue. Molemmilla jengeillä peli on ollut melko tasaisen laadukasta koko kauden ajan. Kärpillä on tuttu paketti kasassa, ja heikkouksia ei juurikaan ole. Myös nuorten pelaajien esiinmarssi on ollut ihailtavaa. Lukolla on ehkä hieman päinvastainen tilanne, sillä siellä kokeneet kehäketut ovat onnistuneet Risto Dufvan alaisuudessa nostamaan tasoaan. Lukko elää edelleen vahvasti puolustuspelaamisesta ja Ryan Zapolskin huikeista esityksistä.

Tulos: Lukko yllättänee, 4-2.

KalPa – HPK

Tällä hetkellä HPK vaikuttaisi tippuvan jo pois taistelusta pudotuspelipaikasta. Kaikki muut joukkueet sijoilla 7-14 ovat erittäin tiiviissä nipussa, ja käytännössä näiden joukkueiden voittaessa kaksi peliä putkeen sijoitus voi nousta jopa tuon 7 pykälää. HPK on kuitenkin jäänyt jo selvästi tästä joukosta, jopa aiheesta. Avainpelaajat ovat alisuorittaneet tasaisesti, joukkueella ei ole ollut Saroksen kaltaista huippumaalivahtia ja toisaalta joukkueen pakettikaan ei näytä olevan kovin hyvin kasassa. Viime kierroksella Tapparaa vastaan joukkue suli täysin heti Tapparan tasoitusmaalin jälkeen, eikä huikeaa loppukiriä ollut luvassa.

KalPalla alkukausi näytti siltä, että se suuntaa vääjäämättä kohti kesälomia, mutta avainpelaajat onnistuivat nostamaan tasoaan paremmin kuin HPK:lla. Etenkin Eero Kilpeläisen ja puolustuksen yhteistyö on parantunut, joten tästä syystä KalPasta on tullut huomattavasti suurempi uhka kaikille joukkueille.

Tulos: Pudotuspeliviiva karkaa HPK:lta, KalPa voittaa 5-1.

Liigan kierros tutusti ilmaiseksi: Sm-liiga ilmaiseksi netistä

Leave a Comment