Näin määräytyy Suomen sijoitus lohkossa

Arkistokuva vuoden 2012 mm-kisoista/Wikimedia Commons


Suomi otti tänään nihkeän 3-2 voittomaalikilpailusta saadun voiton Valko-Venäjää vastaan. Suomi nousi lohkossa tasapisteisiin Venäjän kanssa, molemmilla on 14 pistettä. Lohkoa johtaa USA 15 pisteellä. Valko-Venäjälle tappio tietää tällä hetkellä neljättä sijaa 11 pisteellä.

Viimeisellä kierroksella ratkotaan lohkossa sijoitukset 1-3 ja 4-5. Sijat neljä ja viisi menevät jakoon lyhyimmällä matematiikalla – jos Valko-Venäjä saa pisteenkin Norjaa vastaan, se sijoittuu lohkon neljänneksi. Näin käy myös silloin, jos Slovakia ei voita USA:a varsinaisella peliajalla. Mikäli Slovakia voittaa ja Valko-Venäjä häviää varsinaisella peliajalla, Slovakia sijoittuu lohkossa neljänneksi.

Lohkon ykkösenä oleva USA voittaa lohkon varmasti, jos se saa kaksi pistettä tai enemmän pelistään Slovakiaa vastaan. Jos USA saa vain yhden pisteen ja Suomi tai Venäjä voittaa varsinaisella peliajalla, USA on lohkon kakkonen. Vastaavasti Suomi ja Venäjä tarvitsevat voiton omasta pelistään voittaakseen lohkon, tosin tällöin USA ei saa tosiaan saada enempää kuin yhden pisteen, sillä tasatilanteessa USA:lla on parempi saldo keskinäisistä otteluista. Suomen voitto Venäjästä ja USA:n voitto Slovakiasta tarkoittaa kakkossijaa lohkossa, ja Venäjän ja USA:n voitto vie Suomen kolmanneksi.

Mikäli Suomi voittaa Venäjän omassa pelissään, ja USA ei voita omaa otteluaan, Suomi tulee sijoittumaan lohkoykköseksi. Jos Suomi häviää ottelun joko varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla, Suomi tulee olemaan lohkon kolmas ja saa vastaansa Ruotsin puolivälierissä. Toinen sija toisi vastaan todennäköisesti Tsekin, ja lohkon voittamalla vastaan asettuisi Sveitsi. Kanadan kohtaaminen ei ole enää mahdollista. Toki jos ruotsalaiset sössivät oman viimeisen pelinsä, Tsekki voi nousta lohkossa ohi, ja tällöin lohkokolmonen kohtaisi Tsekin puolivälierissä.

Leave a Comment