Gameday 2 – Kisat kunnolla käyntiin kuudella pelillä

Henrik Palm [CC BY 2.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/2.0)], lähde: Wikimedia Commons


Vappupäivän peleistä saatiin hyvä pöhinä käyntiin, ja neljän pelin jälkeen asetelmat ovat jollain tavalla jo alkaneet muodostua. Päivän otteluissa ei varsinaisesti mitään “huippumatseja” pelata, mutta tasokkaita ja mielenkiintoisia otteluja on luvassa.

Kello 13.15 pelataan kaksi ottelua, kun Sveitsi ja Itävalta sekä Slovakia ja Tanska ottavat mittaa toisistaan. Illalla tulessa ovat mm. Yhdysvallat ja Tshekki

Sveitsi – Itävalta (Switzerland – Austria, 13.15 GMT+3)
3 -4 SO

Sveitsi on perinteisesti ollut viime vuosina jonkinasteinen kestomenestyjä, päästen useimmiten vähintään puolivälieriin ja kerran jopa finaaliin asti. Vastaavasti heidän vastustajansa Itävalta on totuttu näkemään hissijoukkueena. Asetelmat puoltavat etukäteen Sveitsiä, niin materiaalin kuin taktisenkin osaamisen puolesta. Tosin Sveitsillä on usein ollut yllättäviä vaikeuksia ns. “pienempiä” kiekkomaita vastaan, joten Itävallalla on sauma yllättää lohkon avausottelussaan.

Ennakkoveikkaus: Sveitsi ottaa 3-1 voiton. 

Slovakia – Tanska (Slovakia – Denmark, 13.15 GMT+3)
4-3 SO

Slovakian kultavuodet vaikuttavat olevan auttamatta takanapäin, kun ns. kultainen sukupolvi on vähitellen lähtenyt eläkelaitumille, eikä uusia supertähtiä ole tullut tilalle. Nykyään Slovakian tavoite kisoihin ei ole lähtökohtaisesti mestaruus, vaan paikka kahdeksan parhaan joukkoon. Tanska on viime vuosina onnistunut väläyttelemään aika ajoin, ja sillä on varmasti iskun paikka ensimmäisessä ottelussaan. Vaikka joukkue ei olekaan saanut yhtään NHL-vahvistusta mukaansa, on sillä euroopasta kootuksi joukkueeksi iskukykyinen ryhmä kasassa.

Veikkaus: Tanska yllättää, 2-2 vl


Ranska – Saksa (France – Germany, 17.15 GMT+3)
              1 – 2

Ranskan ja Saksan kamppailussa pelataan ennakkoon ajateltuna tärkeistä pisteistä sarjapaikan säilyttämisen kannalta. Toisaalta Saksa on joinain vuosina yllättänyt selviämällä puolivälieriin, ja yllätykseen päästäkseen sen tulisi tästä pelistä ottaa kolme pistettä mukaansa. Ranskan materiaali on ennakkoon huonompi, mutta viime vuosina Ranska on pelannut hyvin puolustuspäähän ja iskenyt kohtalaisesti vastaan. Ottelun tulos ratkennee paljolti sen mukaan, kuinka hyvin Ranskan maalivahti seisoo päällää.

Veikkaus: Saksa hoitaa homman, 1-4.

Linkit :
Ässä 1Ässä 2Ässä 3(Saksaks, ustream) Ässä 4, tshekkistriimiÄssä 5Ässä 6 (In English) Ässä 7 Ässä 8 sop://broker.sopcast.com:3912/250050′ http://livetv.sx/en/eventinfo/310582_france_germany/#webplayer_acestream|716f76329032960f23330b99e041cbfeb4625006|310582|286449|84|2|en (Acestream)

Valko-Venäjä – Slovenia (Belarus – Slovenia, 17.15 GMT+3)

En jaksa vääntää ennakkoa. Suunnilleen samat speksit kuin Ranskan ja Saksan matsissa. Valko-Venäjä on tupannut yllättelemään silloin tällöin, ja pelissä pakkovoiton paikka. Slovenia taas on pieni kiekkomaa, joka pelaa pääosin säilymisestään A-sarjassa. Toisinaan on horjuttanut isojakin jättejä, kuten Kanadaa. Voi yllättää tässä ottelussa.

Veikkaus: Jatkoajalle mennään

Linkit:
Ässä 1Ässä 2Ässä 3 (Russian) Ässä 4Ässä 5(russian, good quality) Ässä 6Ässä 7(German) Ässä 8(With bad English)


Latvia – Tshekki (Latvia – Czech Republic, 21.15 GMT+3)

Latvia avaa kisansa pelillä isäntämaa Tsekkiä vastaan. Tsekki kärsi ensimmäisessä ottelussaan voittomaalikilpailussa 6-5 tappion Ruotsia vastaan. Tsekin joukkue näytti erittäin hyvältä ensimmäiseessä pelissään, ja kotiyleisö vaikutti siivittävän pojat vahvaan lentoon. Jaromir Jagrin johtama joukkue on erittäin vahva, enkä usko Latvialla olevan juurikaan mahdollisuuksia tässä pelissä.

Veikkaus: Tshekki voittaa 2-4

Norja – USA (Norway – USA, 21.15 GMT+3)

USA otti ensimmäisessä pelissään peräti 5-1 voiton Suomesta. Joukkue oli pitkään sillassa, mutta onnistui kaatamaan Suomen olemalla huomattavasti terävämpi maalipaikoissa. Norja lienee vastaantulija tässä ottelussa, sillä USA sai hyvän flow’n päälle avausvoitostaan. Toki joukkue on melko nuori, joten taso saattaa vaihdella.

Veikkaus: 2-5

Linkit :

Tunnisteet: IIHF World championships online for free, Suomi Usa Mertaranta stream, mertsi stream, jääkiekon mm kisat ilmaiseksi netistä 1.5.2015, ilmaiset mm-kisat netistä Free mm stream online, Canada vs Latvia online ice hockey for free, jääkiekon mm-kisat ilmaiseksi netistä, Latvia Czech Republic online free stream, Norway USA free ice hockey stream, SwqitzerlandAustria online for free 2.5.2015, France Germany live free stream, MTV Sport 1 stream, Katsomo ilmaiseksi netistä, Free Max Sport 1 sream Finland MTV3

Ässä 1 (In English)Ässä 2Ässä 3Ässä 4(In English) Ässä 5(Russian?) Ässä 6Ässä 7(In English) Ässä 8 (TSN1, English) sop://broker.sopcast.com:3912/250050

Leave a Comment