Day 2: Leijonat avaavat turnauksensa, Sveitsi testaa USA:n

Sotshissa Suomi pääsi mitaleille asti. Entä nyt? I, Thomas Grollier [GFDL (http://www.gnu.org/copyleft/fdl.html), CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/) tai CC-BY-SA-2.5-2.0-1.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5-2.0-1.0)], lähde: Wikimedia Commons

Mm-kisojen toisena päivänä on pääosin ennakkoon selkeitä ottelupareja. USAn ja Sveitsin peli saattaa olla illan mielenkiintoisin eventti.

Peleihin tulee tänne linkit, kuten jokaisena päivänä näiden kisojen aikana. Muista myös tykätä ja jakaa Facessa! Mikäli Santerin ässä ei päivitä linkkejä ajallaan, apua löytyy myös täältä: http://santerinassa.blogspot.fi/2014/05/mm-kisojen-katsominen-ilmaiseksi.html

12.45

Miten aamulla käy?

En valitettavasti vaivaudu kovin syvällisesti analysoimaan näitä pelejä, sillä nämä aamusoturit eivät todennäköisesti taistele paikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Saksalla lienee vahvin paketti, sillä osa sen pelaajista on todellisia pelureita. Norjalla on terävä kärki, mutta taustalla ei ole kovinkaan tasokkaita ratkaisijoita. Italia ja Kazakstan ovat vaihtoehtoja putoajiksi ja tarvitsevat juuri näistä peleistä pisteitä.

Tulos: Voittajiksi selviytyvät Norja ja Kazakstan.


Flag of Italy.svg Italia – Flag of Norway.svg Norja
0 – 3

Links:

http://www.coolsport.tv/stream39.html
http://www.sdw-net.net/channels/iptv/tv4.php (VLC, på svenska)

Kazakstan Kazakstan – Flag of Germany.svg Saksa
1 – 2 vl.

Link:

http://www.coolsport.tv/stream38.html

16.45

Flag of Sweden.svg Ruotsi – Flag of Denmark.svg Tanska
3 – 0

Saako Ruotsi hyvän alun?

Ruotsilla on liikkeellä hyökkäyspuolelta vahva ryhmitys, joka pystyy varmasti haastamaan kaikki huippumaat. Peräpää on kuitenkin pieni arvoitus, sillä pakistosta ei löydy tarpeeksi leveyttä ja maalivahdit ovat kaikki kolme nuoria ja melko kokemattomia. Toki heillä on pari AHL/NHL-välillä seilaavaa maalivahtia, joilla on edellytykset kasvaa isoihin saappaisiin näissä kisoissa.

Tanska tarvitsee otteluun hyvän alun, eikä pari roikkumaalia varmasti tekisi pahaa. Joka tapauksessa Ruotsi pitää saada pidettyä nollilla mahdollisimman pitkään, jotta turhautuminen avaisi Tanskalle tilaisuuden iskeä. Tanska on onnistunut kukistamaan muun muassa Suomen avausottelussaan, joten sen mahdollisuuksia ei tule aliarvioida. Maalivahtipelin täytyy totututusti onnistua.

Tulos: 4-2. Ruotsi pitää päänsä.

Link:

http://www.sdw-net.net/channels/iptv/tv4.php (På Svenska, VLC)
http://www.coolsport.tv/stream39.html
http://bliner-planet.info/tv3sport1.html (VLC, Nästä HD Kvalitet)
http://cdnx.livetv.sx/webplayer.php?t=ifr&c=208767&lang=en&eid=231467&lid=208767&ci=84&si=2

Suomen lippu Suomi – Flag of Latvia.svg Latvia
2 – 3

Leijonille hyvä alku!

Suomi saa vastaansa keskivahvan Latvian, joka on viime vuosina mennyt kiekollisesti rikkovasta pelistä enemmän kohti modernia kiekkoa. Toki sillä on vielä melko kapea materiaali, joka koostuu pääosin Dynamo Rigan KHL-miehistä, mutta potentiaalia sillä on yllättää. Se nähtiin jo olympialaisissa, jossa se kukisti Sveitsin ja hävisi Kanadallekin pitäen maalinsa puhtaana viimeiseen erään asti.

Edessä tulee olemaan vahvasti puolustusmuuria vastaan hakkaamista. Latvia tulee iskemään vastaan ja Pekka Rinteen tulee olla maalillaan jatkuvasti valppaana. Suomi tarvitsee pelissä aikaisen maalin, jotta Latvian on pakko alkaa pelaa kunnon jääkiekkoa. Pelin avaaminen vastaavasti lisää Suomen maalipaikkoja. Worst case scenario olisi päästää Latvia tekemään avausmaali.

Suomen ketjukoostumuksista saatiin jo osviittaa ensimmäisten harjoitusten aikana. Lehterän, Kontiolan ja Komarovin kentältä vaaditaan onnistumisia jo nyt. Myös muiden tulee pystyä tukemaan ykkösketjua. Saako Olli Jokinen kannateltua joukkueen kohti voittoa avauspelissä?

Tulos: 3-2. Leijonat ottavat nihkeän voiton.

Link:

MTV3 suorana mainoksilla
http://live.drakulastream.eu/static/popups/21909905298500.html (Mertsi)
http://www.sambasoccer.pw/ch10.html (Mertsi, OK laatu)
http://www.super-streams.net/triplaj3.htm (Mertsi, crap quality)
acestream://950eb1c1e33ea692d541b6060ebd6902550dec6e (Ok quality)
Sopcast: sop://broker.sopcast.com:3912/173176 (Requires Sopcast-app!)
http://www.coolsport.tv/stream38.html

20.45

Flag of Canada.svg Kanada – Flag of Slovakia.svg Slovakia

Herääkö Kanada?

Kanada ja Slovakia kohtaavat illan toisessa huippuottelussa. Molemmilla joukkueilla on ensimmäisestä ottelusta takanaan tappio: Slovakia hävisi jatkoilla niukasti Tsekille, kun taas Kanada kompuroi rumasti Ranskalle 2-3 voittomaalikilpailussa. Molemmat joukkueet kaipaavat pelistä onnistumisia ja pisteitä, jotta jatkopaikkakaan ei karkaisi liian kauas.

Kanada on luultavasti ottelussa paljon valmiimpi ja aliarvoi vastustajaansa vähemmän. Ranskaa vastaan peli oli välillä puolittaista ja Ranskalle annettiin avaimet yllätykseen. Kanadan tehtyä 2-1 maalin joukkue nosti selvästi päät pystyyn ja Ranska rankaisi raisusti. Tänään siihen ei ole varaa, sillä Slovakia on lähtökohtaisesti asteen kovempi joukkue. Slovakia hävisi Tsekeille miehekkään taiston jälkeen.

Molempien maalivahtien tulee tänään onnistua. Slovakia osaa tehdä maaleja ja Kanadan tulivoima tiedetään. Helppoja ei saa mennä sisään, sillä ne voivat tappaa molempien joukkueen motivaation ja toisaalta kahden kovemman maan kohtaamisessa yksi maali voi olla kohtalokas. Tänään molempien pitää saada parhaansa irti terävimmästä kärjestä, sillä toinen tappio putkeen asettaa varmasti henkistä painetta loppuihin otteluihin.

Tulos: Kanadan kone käynnistyy. 4-3.

Link:

http://www.sambasoccer.pw/ch10.html (suomeks)
http://cricfree.tv/tsn-1-live-stream.php (In English)
http://www.coolsport.tv/stream38.html
http://ssportuzivo.altervista.org/orf-plus-sport.html (VLC)

Flag of the United States.svg USA –  Flag of Switzerland.svg Sveitsi

Korjaako Sveitsi työtapaturmansa?

Sveitsi aloitti kisansa katastrofaalisella 5-0 tappiolla Venäjää vastaan. Pelissä epäonnistui oikeastaan kaikki; maalivahtivalinta oli surkea ja maalivahdin peli huono. Tämä toki asettaa kysymyksiä siitä, hakiko Sveitsi edes voittoa pelistä. Myös puolustus epäonnistui selkeästi, minkä lisäksi hyökkäys oli erittäin tehotonta, kuten tavallista. Vastaavasti Yhdysvalloilla on takanaan murskavoitto Valko-Venäjästä, mikä ruokkinee vahvasti joukkueen nuorten pelaajien itseluottamusta. USA:lla oli muutenkin valmiin näköinen paketti ja Tim Thomas pelasi maalillaan varmasti.

Sveitsin olisi tärkeä saada maalitilinsä auki ja onnistumisia yksilöille. Toki vastassa on kahdessa ensimmäisessä pelissä ns. kaksi kovempaa vastustajaa, mutta myös heitä vastaan tulee pärjätä, jos näissä isoissa haluaa menestystä. Olympiakatastrofin jälkeen myös paineet kotimaasta ovat kovat. USAlle tulee jossain vaiheessa varmasti huonompi peli kokemattomien pelaajien takia; jos se on tänään, niin Sveitsillä on mahdollisuudet.

Tulos: Miehisempi taistelu Sveitsiltä, USA vie silti 3-1.

Link:

http://cricfree.tv/tsn-2-live-stream.php (English)
acestream://5fc45ffa5d09c48a883a51c3206aa535c3c0a1b8
http://www.coolsport.tv/stream39.html


Tags:  stream ice hockey finland, icehockey wc 2014 for free, mm jääkiekko stream, santerinassa

jääkiekon mm 2014 santerinässä, 

 Italia – Norja mm-peli stream ilmaiseksi netistä, Kazakstan – Saksa ilmaiseksi netistä, jääkiekon mm 2014 online for free, free mm 2014 stream, Kolla ischockey VM Gratis på nätet, Sverige – Danmark, Sweden Denmark online for free, Watch Finland – Latvia ice hockey WC online for free, Ilmainen Mertsin selostus mm-kisoihin

Leave a Comment