Day 12: Sveitsi ratkaisee leijonien kohtalon – katso suorana täältä!

Sveitsi ratkaisee Suomen kohtalon näissä kisoissa. Kuva vuoden 2013 mm-kisoista. Tekijä: Christophe95 (Oma teos) [CC-BY-SA-3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], lähde: Wikimedia Commons

Mm-kisojen viimeisenä lohkopelipäivänä on Suomen kannalta suuret panokset. Sveitsi kohtaa kello 16.45 alkavassa ottelussa Latvian, ja voittamalla ottelun Sveitsi varmistaa Suomelle jatkopaikan. Latvialle riittää jatkoon myös jatkoaikavoitto, sillä tasapisteissä se on Suomen edellä keskinäisen ottelu takia. Mikäli USA häviää Saksalle nämä kolme ovat kaikki samoissa pisteissä, mutta koska sekä Latvia että USA ovat voittaneet Suomen, tulisi Suomi jäämään tällöinkin jatkopelien ulkopuolelle.

12.45

Flag of Germany.svg Saksa – Flag of the United States.svg USA

USA:lla kakkospaikka hakusessa

Päiväpelissä on vielä panosta, sillä USA tarvitsee vielä ainakin pari pistettä pelistään. Jatkopaikka sillä on jo varmistunut, mutta lohkon kakkossijalla olisi iso vaikutus puolivälieriin. Tällä hetkellä vastaan olisi tulossa Ranska, mutta vastus voi vielä vaihtua myös Tsekkiin. Joka tapauksessa näiden kohtaaminen olisi paljon mukavampaa kuin vaikkapa Kanadan tai Ruotsin, joita vastaan joukkue joutuu, jos se ei tätä peliä onnistu voittamaan. Toisaalta jos V-Venäjä voittaa oman pelinsä, ei tämän pelin tuloksella ole merkitystä lohkosijoitusten kannalta. Joka tapauksessa USA tavoittelee varmasti voittoa ja ehjää peliä, jotta puolivälieriin on helpompi mennä.

USA:n turnaus on tähän mennessä ollut vuoristoratamaista. Alun hyvän vaiheen jälkeen tuli pari peliä, joissa se pelasi tyystin ilman työhaalareita ja onnistui häviämään nämä pelit. Suomea vastaan joukkue löysi uudenlaisen peli-ilmeen, toisaalta Suomen tehottomuus auttoi sitä voittoon. Maalivahtipeli ei siinäkään pelissä vakuuttanut, sillä Tim Thomas pudotteli luvattoman paljon eteensä. Tässä pelissä Saksan ase voisivat olla terävät vastahyökkäykset, sillä USA ei välttämättä muista tässäkään ottelussa pukea haalareitaan päälle. Lisäksi Thomas saattaa päästellä helppoja. Tosin Saksalla ei ole ottelussa juurikaan panosta, sillä se ei voi enää tippua eikä päästä jatkoon. Tässä mielessä vaaka kallistuu jenkkejä kohtaan.

Tulos: USA voittaa 4-3.

Link:

http://www.sdw-net.net/channels/iptv/ct4-sport.php (Czech vlc, good quality)
http://www.coolsport.tv/stream38.html (In German?)
http://www.coolsport.tv/stream39.html (In English?)
http://cricfree.tv/tsn-2-live-stream.php (in English)
http://antenasport.com/ch2.html (Russian, VLC)
http://u-peak.me/russia2.html (Russian)

Flag of Norway.svg Norja – Flag of Canada.svg Kanada

Kanada taistelee lohkovoitosta

Norja lähtee tyystin ilman panosta tähän otteluun, sillä se ei voi enää päästä jatkoon. Norja aloitti kisat hienosti, mutta hävisi niin sanottuja päävastustajiaan vastaan, ja täten mokasivat mahdollisuutensa päästä pelaamaan puolivälierissä. Norja pelaa kuitenkin vielä lohkon vitossijasta, ja se on ennenkin onnistunut piinaamaan Kanadaa kovasti. Kanadalla ottelussa on panoksena lohkovoitto ja toisen lohkon nelosen kohtaaminen. Jos Kanada ottaa kolme pistettä, se voittaa alkulohkon, koska se voitti Ruotsin keskinäisessä kamppailussa. Näin ollen hyvällä tuurilla voi tulla vastaan vaikkapa Latvia. Suomenkin kohtaaminen on mahdollista.

Kanada on selvästi vahvempi materiaaliltaan ja Norjan yksilöiltä vaaditaan superpeliä, jotta lukemat pysyvät kohtalaisina. Voittoonkin on mahdollisuus, mutta Kanada tuskin siihen antaa hirveästi saumaa. Vähät tilaisuudet pitää pystyä käyttämään tehokkaasti hyväksi.

Tulos: Kanada voittaa, 4-1.

Link:

http://bliner-planet.info/tv4swe.html (HD quality, På Svenska)
http://cricfree.tv/tsn-1-live-stream.php (In English)
http://www.coolsport.tv/stream37.html
http://antenasport.com/ch1.html

16.45

Flag of Denmark.svg Tanska – Flag of Slovakia.svg Slovakia

Panokseton ottelu

Slovakia on viime aikoina osoittanut tippuneensa aivan terävimmän kiekkoilun huipulta. Nämä kisat ovat myös hyvä osoitus siitä, kun joukkue on pelannut kohtuuttomiin odotuksiin nähden heikosti. Maassa ei ole myöskään aikoihin tuotettu samanlaista supertähtien sukupolvea, johon kuuluivat mm. Palffy, Satan ja kumppanit. Joukkue on pikkuhiljaa tippunut terävimmästä kärjestä. Näissä kisoissa se on pelannut omalla tasollaan, tosin tappio Ranskalle olisi ollut mahdollisesti vältettävissä.

Tanska on myös suorittanut kisat omalla tasollaan. Se on voittanut vaadittavat ottelut ja varmistanut paikan ensi vuoden kisoissa. Nyt se pelaa enää kunniasta. Tämä peli lienee flegmaattista lätkää, ja ottelun voittaja ratkeaa sen perusteella, miten Slovakia saa pelaajansa motivoitua; kenties he haluavat voittaa viimeisen pelin ja osoittaa osaavansa pelata lätkää. Tai sitten he lähtevät “hälläväliä”-asenteella peliin, ja Tanska saa mahdollisuuden yllättää.

Tulos: 3-3. Mennään jatkoille.

Link:

http://bliner-planet.info/tv4swe.html (HD quality, På Svenska)
http://bliner-planet.info/tv3sport1.html (HD Quality, in Danish)
http://www.sdw-net.net/channels/iptv/ct4-sport.php (Czech vlc, good quality)
http://nfl-streaming.tv/stream36.html

Flag of Latvia.svg Latvia – Flag of Switzerland.svg Sveitsi

Kiihkeä ottelu luvassa

Tässä ottelussa on kenties enemmän panosta, kuin julkisessa keskustelussa on annettu ymmärtää. Latvian panos ottelussa on selvä; voittamalla ottelun joko varsinaisella peliajalla tai sen jälkeen se selviää jatkoon, koska se on voittanut Suomen, kuten 11 pisteessä nyt oleva USA:kin. Vaikka USA häviäisi Saksalle, Latvia pääsee jatkoon tasapisteillä USA:n kanssa, koska Suomella on tappio molempia vastaan. Pelissä on siis erittäin suuri panos latvialaisille, ja heillä on myös iso lauma kannattajia, jotka ovat valmiita kannustamaan äänekkäästi loppuun asti. Sveitsillä on myös ottelussa panosta – viime kisojen hopeamitalisti on alisuorittanut kisoissa pahasti, ja nyt on viimeinen tilaisuus osoittaa oma taitotaso. Lisäksi Latvia tiputti käkikellomaan joukkueen olympialaisissa sensaatiomaisesti. Nyt on tilaisuus kuitata tämä arvovaltatappio.

Latvialla on allaan peli V-Venäjää vastaan, jonka johdosta pelaajat saattavat olla väsyneitä. Sveitsillä on etu lepäämisen puolesta. Tosin Sveitsillä on heikohko hyökkäysmateriaali, ja jos Latvia saa parikin maalia aikaan, saattaa peli olla menetetty. Ottelu saattaa mennä jatkoajalle ja siitä voittomaalikilpailuun. Ainakin jos jännittävin mahdollinen skenaario toteutuu.

Tulos: 2-2. Jännitetään loppuun asti.

Link:

http://livesports.ucoz.org/x-sport-ua-vlc.html
http://livesports.ucoz.org/sport1russia.html
sop://broker.sopcast.com:3912/140544
http://antenasport.com/ch1.html (VLC, Russian)
http://www.coolsport.tv/stream38.html (Web stream)
Lisää striimejä: http://www.wiziwig.tv/broadcast.php?matchid=261003&part=sports

20.45

Flag of Russia.svg Venäjä – Flag of Belarus.svg V-Venäjä

Mitä tekee Malkin?

Venäjä sai riveihinsä todellisen supertähden, kun Penguinsin Jevgeni Malkin liittyy joukkueen riveihin. Tällä voi olla pari vaikutusta peliin; toisaalta joukkue saattaa saada vielä lisää tehoja uuden tähden myötä. Toisaalta Malkin on tunnettu diivana; jos Znaroks ei saa häntä kuriin, joukkuehenki voi kärsiä ja Venäjä saattaa olla jopa huonompi kuin alkulohkossa. Jos näin käy, Venäjän pelit saattavat jäädä yllättävän lyhyiksi jälleen kerran. Tosin Znaroks sai Ovechkinin kuriin, ehkä näin käy myös Malkinin kanssa.

V-Venäjällä on allaan kiihkeä ottelu Latviaa vastaan. Sen se voitti lukemin 3-1 ja varmisti jatkopaikkansa. Voi olla, ettei heillä tässä pelissä ole juurikaan mahdollisuuksia, niin suvereeni Venäjä on toistaiseksi ollut. Toisaalta jos venäläiset sortuvat perinteiseen ylimielisyyteensä, kaikki on mahdollista.

Tulos: Venäjä vie tämän taistelun, 4-1.

Link:

http://antenasport.com/ch1.html (VLC)
http://www.coolsport.tv/stream38.html
http://www.coolsport.tv/stream37.html

Tšekin lippu Tsekki – Ranska Ranska

Tärkeä kolmossija

Tsekin ja Ranskan ottelussa on enemmän panosta, kuin ennen turnausta kenties odotettiin. Tsekki ja Ranska ovat tasapisteissä lohkossaan ja molemmat ovat varmistaneet jatkopaikan lohkossaan. Ranska on ollut pirteä yllättäjä koko kisojen ajan, sillä se on kukistanut muun muassa Kanadan ja Slovakian. Tsekki on pelannut tasaisen varmat kisat, mutta se ei ole esittänyt vielä mitään ihmeitä. Tässä mielessä ottelusta voi tulla jopa tasainen.

Pelissä on panoksena lohkon kolmossija. Se tarkottaisi suurehkoa etua puolivälieriin, sillä kolmanneksi sijoittunut saa vastaansa joko USA:n tai Valko-Venäjän. Vastaavasti neljänneksi jäävä joukkue joutuu mittaamaan Venäjän, joka on tähän mennessä ollut ylivoimaisesti paras joukkue B-lohkosta. Venäjän välttäminen motivoi varmasti molempia joukkueita. Ottelu tullee menemään niin, että Tsekki yrittää tehdä maaleja ja Ranska puolustaa ja hyökkää vastaan. Tsekki tarvitsee tässä pelissä huippupelaajilta hyviä suorituksia, jotta voitto tulee.

Tulos: Tsekki vie tämän, 5-3

Link:

http://bliner-planet.info/tv3sport1.html (HD Quality, in Danish)
http://www.sdw-net.net/channels/iptv/ct4-sport.php (VLC, good quality, in czech)

Joku näistä otteluista aina 100 % varmuudella:

http://bliner-planet.info/russia2.html
Sopcastit ja webstreamit: http://livetv.sx/en/allupcomingsports/2/

Mahdollisesti suomeksi:

http://www.super-streams.net/triplaj.htm
http://www.sambasoccer.pw/ch10.htmlTags: Watch ice hockey world championships online for free, 5. päivän jääkiekon mm-kisapelit ilmaiseksi netistä, Mertaranta Stream HD:na,
Tags: 12.5.2014 striimit mm-kisat, Katso jääkiekon mm 2014 ilmaiseksi netistä, mm 2014 stream, Tsekki-Kanada ilmaiseksi netistä, Venäjä USA ilmaiseksi netistä, Katso Sveitsi – valko-venäjä ilmainen stream netistä, Free Mertaranta Stream, Mertarannan selostus ilmaiseksi netisä, jääkiekon mm-kisojen kaikkijääkiekon mm 2014 free stream lähetykset ilmaiseksi,jääkiekon mm 2014 live stream,jääkiekon , Canada Italia online for freekatoso suomi sveitsi netistä ilmaiseksi mertaranta selostus
, Freee Finland Switzerland stream onlione, Free Sweden Slovakia stream onlinemm 2014 ilmaiseksi, USA KAzakstan online for free, Coolsport striimit ilmaiseksi netistä, Ilmainen HD-lähetys Jääkiekon mm-kisat 2014, mm-kisat ilmaiseksi 20.5.2014, Watch Russia- Belarus online for free, watch Switzerland – Latvia totally free hd stream online, ,Czech republic France online for free, free IIHF World Championship stream, watch USA germany online free stream, Watch Canada Norway totally free online Hhd stream in English, katso Latvia-Sveitsi Suomeksi

Leave a Comment