Sm-liiga jatkuu..

Linkit peleihin löytyy taas tutusti uutisesta “Sm-liiga ilmaiseksi netistä”, joten sitä kautta pitäs pystyy pureutumaan peleihin.

Tähän kohtaan sanotaan taas, etten vastaa linkkien toimivuudesta. Toivon pelien löytyvän, mutta luvata en voi, koska en itse niitä lähetä.

Lähtökohdat:

Tappara – Pelicans (3-1)
Tappara pääsee Hakametsän kotijäälle katkaisemaan ottelusarjaa. Tähän mennessä Pelicans on onnistunut tuloksellisesti pyristelemään Tapparaa vastaan, mutta pelillisesti se on ollut monta askelmaa jäljessä. Tappara on yksinkertaisesti ollut parempi joukkue jokaisella osa-alueella. Maalivahti on ollut piirun verran parempi, hyökkäys on ollut aavistuksen tehokkaampi. Suurimmat erot ovat tosin puolustus- ja keskikenttäpelaamisessa; Tappara on onnistunut estämään Pelicansin pääsyn tehokkaille maalintekopaikoille lähes täysin. Keskikentältä on ollut vaikea päästä Tapparan puolustusalueelle, ja siellä pulustajat ovat yleensä hoitaneet lintuparven täysin aseettomaksi. Vastaavasti Pelicansin keskialueen puolustus on kierretty usein erittäin helposti ja puolustajat ovat tehneet paljon virheitä, joista Tappara rokotti etenkin kolmannessa pelissä. Lisäksi Tapparalla on ollut huomattavasti juonikkaampi ylivoima kuin Pelicanseilla,

Viimeisessä pelissä siis vaaditaan yksinkertaisesti ihmettä. Pelicans tarvitsee pomppumaaleja, toisaalta puolustuksen virheet on laitettava nollaan. Pelicansin ratkaisupelaajien on nostettava päätään, sillä mm. Sopanen ja Niinimäki sekä Redenbach ovat olleet luvattoman vaisuja. Pikkarainen ja Ritamäki ovat olleet joukkueen parhaimmistoa. Tapparalla taas materiaali on onnistunut paljon tasaisemmin ja tärkeillekin pelaajille on tullut onnistumisia.

Tulos: Tappara lähettää lintuparven kesälomalle lukemin 3-1

Saipa – JYP (3-1)

Saipa on ollut kevään sensaatio ja tähänkin otteluun liput myytiin loppuun hetkessä. Koko kaupunki on sekaisin joukkueesta ja mieleen tulee osittain Pelicansin sensaatiokevät 2011, kun joukkue pääsi jopa hopealle. Lappeenrannassa ollaan vähintään yhtä innoissaan omista.

JYP on ollut pelillisesti sillassa ja etenkin tärkeät pelaajat ovat flopanneet. Siinä missä Saipan tärkeät hyökkääjät ovat onnistuneet, ovat Jypin ulkomaalaiset lähinnä tahkoneet miinuksia ja vetäneet kiikaritehoilla ottelusta toiseen. Myös maalivahtipuolella Saipalla on selvä etu, sillä Tarkki on haparoinut huomattavasti enemmän kuin Markkanen. Toki JYPillä on enemmän kokemusta voittamisesta, mutta SaiPa on yksinkertaisesti parempi JOUKKUE tällä hetkellä.

Ottelun mielenkiintoisin pelaaja lienee Jonne Virtanen. Viime pelissä SaiPan pelaaja Flinck takoi Anssi Löfmania rumasti takaapäin taklauksellaan. Virtanen mietti ääneen julkisuudessa, tulisiko esim Koho teloa tahallaan, jotta omat mahdollisuudet paranevat. Tekopyhä yhteisö tietenkin tuomitsi teon, mutta saa nähdä, uskaltaako hän uhkauksensa toteuttaa.

Tulos: Ratkaisua saatetaan hakea jatkoajalta. Ottelusarjan voitto SaiPalle 4-1 tai 4-2.

Lukko – Blues (2-2)

… En lähde edes veikkaamaan tuloksia. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tasaisesti ja sarja on todellakin pienistä marginaaleista kiinni. Kuten aiemmin hehkutettu, taistelussa on kyse mestarin ja oppipojan väännöstä. Viime ottelu ratkaisi todelliseen pomppu-tahtomaaliin, joten sama voi tapahtua tänäänkin. Tällä kertaa voitto on kuitenkin erityisen tärkeä molemmille – voitolla asetetaan vastustaja kirjaimellisesti veitsenterälle, kun seuraava tappio tietää jo kotimatkaa. Se varmasti lisää paineita. Tärkeä matsi.

Leave a Comment