Räikkönen olisi saanut potkut

Räikkönen edustamassa Moskovassa. Kuva: Wikimedia Commons

Kimi Räikkönen on ajanut jälleen formula ykkösissä hyvän kauden, ollen tällä hetkellä mm-sarjassa vahvasti mukana taistelussa toisesta sijasta. Miehen käytös on kuitenkin viime kausina ollut välillä ala-arvoista. Jos Kimi olisi töissä samoissa paikoissa kuin tavallinen duunari, olisi hän päätynyt jo kilometritehtaalle.
Moni Kimi-fanaatikko vetää varmasti herneet nenään tästä. Mutta tosiasiahan on se, että mies itse on duunari ja Lotuksen herrat ovat pomoja. Pomolle ei haistatella päin naamaa. Eikä muillekaan tallitovereille. Heitä ei myöskään käsketä olla hiljaa kilpailun aikana. Kimin Intian kilpailun toiminta on täysin ala-arvoista, eikä hän vaikuta sitä myöskään katuvan. Tämmöinen kaveri ei sovi lajiin, missä pelataan joukkueen (tallin) puolesta. Vauhtia tai ei, minä en häntä palkkaisi.
Toisaalta myös vauhti on viime kilpailuissa puuttunut. Tallitoveri on kepittänyt miehen 100-0. Syykin on selvä – Grosjean harjoittelee simulaattorissa ja salilla, tekee töitä auton eteen ja kehittää myös omaa henkistä puoltaan. Kimi vain on, ei edusta tallia eikä tee mitään ylimääräistä tehtaalla. Luontainen lahjakkuus ei riitä, jos sitä ei jalosta.
Toivon Kimille kaikkea hyvää ensi kaudella Ferrarilla. Mutta en myöskään ihmettele, mikäli mono jossain vaiheessa heiluu toistamiseen. Jos ei tee töitä, niin ei saa myöskään leipää syötäväksi.

Leave a Comment