Kommentti: Räikkönen – Legenda vaiko vain jäämies?

Tulevan kauden tallipaikoilla spekuloidaan tällä hetkellä erittäin paljon F1-sirkuksessa. Myös suomalaiset ovat mukana pohdinnoissa, kuumimpana kenties tällä hetkellä vielä MM-taistossa mukana oleva Kimi Matias Räikkönen. Räikköstä on julkisuudessa kovasti viety Red Bullille, mutta myös Lotuksella lienee näppinsä pelissä.

Kimi Räikkönen, vaikean valinnan edessä.
Jos lähdetään resursseja katsomaan, niin pelin tulisi olla selvä – Red Bull voinee tarjota yli kaksinkertaisen palkan Lotukseen verrattuna, minkä lisäksi heillä on sarjan paras suunnittelija sekä tarpeeksi suuri budjetti kehittää autoa koko kauden ajan. Vastaavasti Lotuksella on ollut taloudellisia ongelmia ja onpa jopa huhuttu Kimin uhkailleen jättää kausi kesken, mikäli palkat eivät ole tilillä. Lotus on myös vähitellen tippunut terävimmän kärjen tahdista, tosin viime kisassa he olivat molemmat palkintopallilla.
Julkisuudessa Kimi on kertonut, ettei raha ole tärkeintä, vaan tärkeintä on “yksityiskohdat” sekä kalusto, jolla pystyy voittamaan. Todellisuudessa myös raha on vaikutin Kimin päätöksessä, ei hän muuten olisi uhannut lähteä kesken kauden. Kalustoa ajatellen Red Bull tarjoaa voittoauton ensi vuonnakin. Mutta ne yksityiskohdat. Red Bull on brändinä sellainen, että se vaatii sponsoroituja toimijoita olemaan jatkuvasti esillä, Red Bullin kuteet päällä tietenkin. PR-tilaisuuksia riittää ja kaiken maailman oheistoimintaa vaaditaan. Siellä vaaditaan myös laajempaa osallistumista tallin yhteispeliin – Kimikin joutuisi ajelemaan simulaattorilla sekä osallistumaan kokouksiin, missä pohditaan auton suorituskykyä ja muita ongelmia. Se ei ilmeisesti “Jäämiehen” pintaan sovi, sillä hän haluaa olla rauhassa.
Lotus tarjoaa paremmat yksityiskohdat, mutta Red Bullilla Kimi saisi mahdollisuuden taistella jälleen mestaruudesta. Mikäli Kimillä riittää kunnianhimoa, niin hänen tulisi valita Red Bull. Siellä hän voisi nousta muutaman mestaruuden legendaksi, henkilöksi jonka laji muistaa. Yhdellä mestaruudella ja viileällä luonteellaan hän tulee aina olemaan suomalainen kansan sankari sekä kiva heppu – mutta ei muuta. Jos Kimi uskaltaa tinkiä hieman detaljeistaan ja hän suostuu olemaan näkyvillä, niin hänellä on ainekset nousta vielä kerran kaikkein kirkkaimmaksi tähdeksi. Samalla voitaisiin nähdä vielä suomalainen maailmanmestari F1:ssä. Sitä toivon itse, sillä Lotuksella Kimi ei tule voittamaan, talousongelmat ovat liian suuret.

Leave a Comment