Vuoden 2017 MM-kisat järjestetään Ranskassa ja Saksassa

IIHF on tänään vahvistanut Saksan ja Ranskan hakemuksen voittaneen kilpailun vuoden 2017 kisoista. Kisoista taisteli heidän lisäkseen vielä Tanska ja Latvia yhteishakemuksellaan. Kisat pelataan Pariisissa ja Kölnissä. Lopullisessa äänestyksessä IIHF:ssä voittanut hakemus sai 63 ääntä puolelleen, kun taas Tanskan

ja Latvian hanke sai vain 45 ääntä.

“Aikamoinen taistelu”

Saksan jääkiekkoliiton pääsihteeri Franz Reidel kommentoi kisojen järjestämisen olleen melkoinen taistelu hakevien tahojen välillä. “Tanskan ja Latvian komitea tarjosi reilun kamppailun. Oli hauskaa taistella heidän kanssaan”, Reidel toteaa naurahtaen.

Ranskan delegaation johtohahmo ja IIHF:n neuvoston jäsen Luc Tardif totesi Ranskan ja Saksan jättäneen hyvän tarjouksen taakseen. “Toivottavasti he yrittävät ensi vuonna uudestaan”, Tardif totesi IIHF:lle antamassaan haastattelussa.

Latvian ja Tanskan puolella oltiin luonnollisesti pettyneitä tulokseen. “Joskus sitä antaa 100 %, mutta sekään ei riitä”, totesi Tanskan hakua ajanut Henrik Bach Nielsen. “Olimme lähellä voittoa, toivotamme Saksalle ja Ranskalle onnea ja menestystä. Näemme vielä Rigassa!”, todettiin Latvian puolelta.

Seuraavan vuoden, 2014 MM-kisat pidetään Valko-Venäjällä.

Leave a Comment