Venäjä osoitti mahtinsa

Venäjä-Usa -peli 7.5. oli pitkän aikaa melko tasainen ja ennakoidun kaltaisesti vauhdikas ja fyysinen vääntö kahden ennakkoon tasaväkisen joukkueen kanssa. Sitten tapahtui jotain ja Venäjä alkoi viedä peliä aivan miten tahtoi. Pelissä oli mukana punakonemaista hallintaa ja USA näytti lähinnä joukkueelta, joka kamppailisi Latvian kanssa samoista sijoituksista kisoissa. Näin ei kuitekaan ole.

Kovalchuk on tuulettanut useaan otteeseen.
Kuva: IIHF

Kyseessä oli vain klassinen punakoneen herääminen. Vielä toisen erän puoleen väliin asti kamppailu oli tasaista ja laukauksetkin olivat tilastoissa tasan 15-15. Venäjä tiivisti ketjujaan toisen erän puolen välin tienoilla ja se näytti auttavan samantien. Pelaajat jotenkin heräsivät uuteen loistoon ja otteet olivat samantien aivan uusissa sfääreissä. Enää ei ollut se joukkue, joka pelaa tilanteet jotenkin loppuun asti, vaan pelaajat
olivat röyhkeitä ja toisaalta tavoitteellisia. Hetken aikaa pelattiin joukkueelle, toisaalta myös huikeille yksilöille annettiin mahdollisuus loistaa. Etenkin Kovalchuk ja Radulov nostivat omaa tasoaan, minkä myötä he veivät USA:n melko kokematonta joukkuetta aivan miten tahtoivat. Toisaalta tuon kaksikon herääminen on vastustajille myös mahdollisuus, sillä sooloilulla ei yleensä ole suuria turnauksia voitettu. Lisäksi maalivahtipeli ei vakuuttanut näissä peleissä, joten myös siinä on iskun paikka.

Venäjä oli kuitenkin vaarallinen loppuun asti ja olisi varmasti voinut tehdä muutaman maalin enemmänkin jos kiekko olisi paremmin pomppinut. Tämä oli myös myrskyvaroitus Suomelle. USA jäi selkeästi jalkoihin ja paperilla USA on mielestäni tällä hetkellä Suomea edellä. Onneksi heillä on nyt alla kova peli Venäjää vastaan, joten ehkä näemme huomenna apaattisemman USAn. Toisaalta he ovat saattaneet saada yön aikana myös sisua lisää, sillä kaksi tappiota peräkkäin ei yleensä lämmitä kunnianhimoista joukkuetta.

Joka tapauksessa, kisat saivat nyt ylivoimaisen voittajasuosikin, siitä ei ole kahta sanaakaan. Voi olla, että lopussa näemme taas kerran kohtaamisen, missä KHL ja NHL ratkaisevat paremmuutensa.

Leave a Comment