Suomi nihkeään voittoon Latviaa vastaan, Slovakia vastaan puolivälierissä
14.5.2013Suomi on voittanut Latvian tänään pelatussa lohkovaiheen viimeisessä ottelussa 3-2 jatkoerän jälkeen. Suomen voittomaalin teki Antti Pihlström ohittaen heppoisella laukauksella hyvin pelanneen nuoren latvialaismaalivahti Gudilevskisin.

Latvia aloitti ottelun maalinteon vähän ennen erän puoliväliä, kun Meija onnistui ohittamaan Antti Raannan kovalla one-timerillaan. Suomi kuitenkin tuli nopeasti tasoihin, kun Sakari Salminen teki maalin vain minuuttia myöhemmin Korpikosken ja Mäntylän syötöistä. Suomi siirtyi ottelussa 2-1 johtoon toisessa erässä, kun Suomen parhaana pelaajana palkittu Mikael Granlund teki maalin hienolla rannelaukauksella. Sakari Salminen siirsi Suomen hetkellisesti 3-1 johtoon, mutta maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen potkumaalina.

Kolmannessa erässä pelinkuva muuttui täysin. Suomi oli passiivinen ja haluttoman oloinen ja Latvia hallitsi peliä. Erän loppupuolella Latvian painostus palkittiin, kun Jekimovs onnistui maalaamaan muutamaa minuuttia ennen loppua. Tämä jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi maaliksi, jatkoajalla taas onnistui Antti Pihlström, jolle maali oli turnauksen toinen.

Jalonen ei ollut tyytyväinen

Pelin jälkeisessä haastattelussa päävalmentaja Jukka Jalonen totesi MTV3:lle, ettei tätä peliä kannata liikaa muistella. Vika oli kuulemma pelaajien ajattelussa ja ottelutapahtumat tulisi unohtaa mahdollisimman pian.
Omaan silmään paistoi se, kuinka huolimattomasti pelaajat olivat asennoituneet peliin ja kuinka vähän heitä oikeastaan kiinnosti ottaa mittaa Latviasta. Kaikki tekeminen oli puolittaista ja kaksinkamppailuja hävittiin jatkuvasti pelaajia vastaan, joiden tulisi olla voitettavissa. Ykköskenttä, ns. “Karhukopla”, oli täysin pihalla tapahtumista. Aaltonen keskittyi enemmän sooloiluun, Kontiola ei ollut täysillä mukana. Toivottavasti leijonat saavat nyt otettua tauostaan kaiken irti, torstaina pitäisi olla valmiina ja uudella sykkeellä Slovakiaa vastaan.

Leave a Comment