Slovenia venyi jatkoajalle, Venäjä höykytti Itävaltaa illan karnevaaliottelussa

Slovenian pelaajat pääsivät juhlimaan kolmeen otteeseen. Kannattajat antoivat pelin
jälkeen ansaitut aplodit. Kuva: IIHF

Tampere 13.5. Jääkiekon MM-kisoissa pelattiin tänään yhteensä neljä peliä. Iltapäivän peleissä Latvia onnistui kukistamaan Ranskan tasaisen väännön jälkeen 3-1. Latvian Janis Sprukts oli pelin tehokkain mies keräten 1+1 tehot. Myös maalivahtipeli oli kerrankin kunnossa, Latvian maalissa Guldevskis torjui peräti 29 kertaa. Iltapäivän toisessa ottelussa Tanska kukisti Valko-Venäjän 3-2 ja varmisti samalla sen, ettei joukkue tipu sarjaporrasta alemmas.

Helsingin iltaottelussa kohtasivat Venäjä ja Itävalta. Peli meni hetken aikaa jopa Itävallan johdossa ja viimeiseen erään lähdettiin Venäjän 4-6 johdossa. Viimeisessä erässä Venäjä onnistui tekemään vielä 2 maalia ja voitti ottelun, sinetöiden samalla Itävallan päätymisen pois pääsarjasta. Venäjän tehokkaimmat olivat Kovalchuk (1+2), Radulov (1+1) sekä kapteeni Ilya Nikulin, joka summasi myös tehot 1+1. Itävallalla kahden pisteen miehiä olivat Vanek ja Raffl, jotka kumpikin kirjasivat pistesarakkeeseensa 1+1.

 Toisessa iltaottelussa Slovenia kävi lähellä yllätystä. Ensimmäisen erän jälkeen se johti jo 0-2 Urbasin maaleilla, mutta Kanada nousi nopeasti tasoihin. Slovenia onnistui vielä tekemään 3-2 maalin, mutta Kanada tasoitti jälleen ja haki vimmatusti johtoa. Slovenia ei kuitenkaan antautunut ennen jatkoaikaa, missä Steven Stamkos pelattiin upealla pystysyötöllä läpi, eikä hän erehtynyt. Slovenia sai kuitenkin mukaansa pisteen ja hyvät muistot ensi vuoden kisoihin B-tasolla.

Leave a Comment