Puolivälierien tulokset – leijonat jatkoon, vastaan välierissä laahautuu Ruotsi

Tänään on pelattu neljä puolivälierää, joista voittajat pääsivät jatkoon ja pelaamaan mitaleista. Päivän ensimmäisessä, ennakkoon tasaiseksi povatussa ottelussa USA järjesti varsinaisen näytöksen, kun se pommitti Venäjältä maalivahdin vaihtoon ja vei kaiken kunnian rippeen, mitä epäorganisoidulla joukkueella oli. Ottelun lopputulos 3-8.

Toisessa puolivälierässä Sveitsi ja Tsekki nuhjasivat melko värittömässä kamppailussa tasaisissa merkeissä läpi ottelun. Sveitsi onnistui kuitenkin puolustamaan aktiivisemmin ja iskemään vastaan tarvittavalla tehokkuudella, voittaen 2-1. Martin Gerber hienoine torjuntoineen oli yksi voiton takuumiehistä.
Tämän vuoden viimeisessä Helsingin mm-ottelussa Suomi kohtasi lohkonelosen Slovakian. Leijonat aloitti häkellyttävästi, pyörittäen ensimmäisessä erässä miten tahtoivat ja takoen peräti 3-0 lukemat “karhukoplan” johdolla. Osa maaleista meni varmasti myös sen piikkiin, että Slovakian valmistautuminen oli mennyt täysin vihkoon. Toisessa erässä hyvän olon tunne hiipi pikkukissojen masuun ja Slovakia pyöritti miten tahtoi. Antti Raanta seisoi parissa tilanteessa päällään ja Suomi pääsi 3-2 johdossa kolmanteen erään. Kolmannen erän alussa Slovakia kuitenkin tasoitti ja jatkoaikakin alkoi jo häämöttää, kunnes Suomi lopulta teki ratkaisevan niitin Juha-Matti Aaltosen osuttua maalipuiden väliin. Lopun painostus ei tuottanut Slovakialle tulosta, joten Suomi livahti jatkoon.
Illan parhaassa ja viimeisessä ottelussa Kanada ja Ruotsi esittivät melkoisen trillerin. Alussa Kanada vei miten tahtoi ja oli päästä toisessa erässä jo 2-0 johtoon, mutta summeri pelasti. Kolmannessa erässä nähtiin aivan uusi Ruotsi ja se pääsikin käymään 2-1 johdossa, kunnes Kanadalta tuli nopeasti tasoitus. Peli ratkaisi rankkareissa, mittä Petterson esitti häikäilemättömän lämärin. Mike Smith oli voimaton ja kanukkien vetäjän epäonnistuessa Ruotsi karkasi jatkoon.
Otteluparit puolivälierissä:
Suomi – Ruotsi
Ennakkoon tasainen kamppailu tulossa. Ruotsi on pelannut surkeasti, eikä Kanada-pelikään vakuuttanut. Tolpat ja rankkarit sekä Ehnrothin ilmiömäinen peli auttoivat joukkueen jatkoon. Tosin heillä on Sedinit, jotka voivat kantaa koko jengiä reppuselässä tarvittaessa. Suomella on taas heittää laariin Kontiola(n kenttä), joka sekin pystyy ihmeisiin.
Sveitsi – USA
Kaksi mukavasti yllättänyttä joukkuetta, joista toinen varmuudella mitaleille. Positiivisia yllätyksiä ja piristysruiskeita lajille. Sveitsin aktiivinen puolustus on syönyt tähän mennessä jokaisen joukkueen tehot – onnistuuko se USAa vastaan samassa?

Torstai rikkoi myös blogin kävijäennätyksiä

Torstain puolivälierät saivat selkeästi myös kiekkohullua kansaa liikkeelle, sillä blogin edellisen parhaan päivän kävijämäärä ylitettiin n. 20 %:lla. Yksistään tänään kävi kisojen linkkejä etsimässä ja keskutelua käymässä vain 10 000 kävijää vähemmän kuin viime vuonna oli kisoilla seuraajia yhteensä. Otan tämän valitettavasti kohteliaisuutena ja samalla uskon, että yhä useampi on halukas katsomaan kisoja ilman maksukanavavelvoitteita ja häiritseviä mainoksia. 
Ihan mielenkiinnosta tein laskuja kävijämäärän suhteen. Varmasti voin arvioida, että n. 7000-8000 ihmistä seuraa kisoja enemmän tai vähemmän ilmaiseksi tätä kautta. Olettaen total-paketin hinnan olevan 19,90e, Maikkari menettää mukavasti 139300-159200 euroa pelkästään kanavapakettien puolesta. Ei ole määrä vielä paljoa, mutta jos väki jaksaa aktivoitua ja kertoa tästä blogista oikeasti kavereillekin, niin ensi vuonna voimme saada jo selkeän tuloksen aikaiseksi. Mitä useampi katsoo kisoja muuta kautta kuin maksutv:stä, sitä todennäköisemmin kisat saadaan takaisin YLE:lle. Muistathan myös ettei kisojen katsominen ulukomailta ole laitonta. IP-laskua ei siis ole tulossa.


Linkit vielä finaaleihin, ennakoita en lupaa – ensi vuoden jatko kiinni käyttäjäpalautteesta

Tulen jakamaan vielä tässä blogissa mahdollisimman paljon linkkejä näidenkin kisojen aikana. Välierien ja viimeisen pelipäivän linkit tulevat taatusti löytymään jostain täältä. Ennakot teen jos ehdin, sillä kiirettä pitää itselläni monenmoisten touhujen kanssa näin viikonlopun alla.
Kisat tulevat varmasti jatkumaan ensi vuonnakin jollain tavalla blogini kautta. Jos käyttäjäpalaute on yleisesti positiivista (tähän mennessä 94,7 % kävijöistä pitänyt blogia hyödyllisenä) ja ihmiset myös haluavat minun jatkavan, niin toki käydään ensi vuonnakin kuseemassa maikkarin muroihin.

Leave a Comment