Kommentti: Suomi ei maalivahtipeliin kaadu

Ei tullut NHL-vahvistuksia maalivahtiosastolle, vaikka Korpikoski saatiinkin änäristä mukaan. Korpikosken tulo kertoo jotain vahvasta halusta edustaa kotimaata – jannu oli ollu loukkaantuneena runkosarjan lopun ja tulee silti. Loistava asenne!

Ortio aloittaa Saksaa vastaan.
Kuva: wikipedia.fi

Back to goalies. Suomi ei maalivahtipeliin tule kaatumaan. Meillä on kolme erittäin kovaa kansallista maalivahtia, jotka ovat näyttönsä antaneet. Ortiolla on lisäksi kokemusta maajoukkuepeleistä, eikä harjoitusmaaotteluissa kärsityt tappiot menneet missään nimessä tämän miehen piikkiin. Raanta pelasi vahvan kauden SM-liigassa, ei ole tällä vuosituhannella nähty sm-liigassa noin dominoivaa maalivahtia. Toki Ässä-pulustus oli hyvä, mutta ei tuo mies paljoa mitään tiputellut. Lisäksi meillä on Engren, joka pelasi väkevän kauden umpisurkeassa joukkueessa.

Miten joku Rinne tai Lehtonen voisi olla parempi vaihtoehto? He tulisivat kisoihin, kaikki paineet niskassaan ja todennäköisesti giljotiini kaulalla, mikäli tulee yksikin virhe. Nuo kolme voivat lähteä ilman paineita, ainakin nyt. Ja esim. viime vuonna Lehtonen suli täysin.

Kyllä näillä hyvä tulee. Ongelma lienee maalintekijöiden puute.

2 Responses to “Kommentti: Suomi ei maalivahtipeliin kaadu”

Leave a Comment