Helsingin lohko mutkistui kahden päivän yllätysten jälkeen

Suomen lohkossa on nyt tullut monta yllätystä parin päivän aikana: Ensin Ranska kukisti sensaatiomaisesti haluttoman Venäjän 2-1, samana iltana räväyttää Latvia yllätyksen kaatamalla Slovakian. Seuraavaksi myös Itävalta marssii Slovakian yli. Etenkin Slovakian kohdalta lohkon

tilanne mutkistui, Suomen kannalta näyttää hyvältä.

Tässä tilanne 10.5.2013: (IIHF)

Group H
Rank Team GP W OTW OTL L GDF GF:GA PTS
1 FIN 5 3 1 0 1 +3 13 : 10  11
2 RUS 5 3 0 0 2 +9 18 : 9    9
3 USA 4 3 0 0 1 +6 16 : 10  9
4 SVK 5 2 0 1 2 0 13 : 13    7
5 FRA 4 2 0 0 2 -3 8 : 11     6
6 AUT 5 1 1 0 3 -2 12 : 14   5
7 GER 4 1 0 1 2 -3 8 : 11     4
8 LAT 4 1 0 0 3 -10 9 : 19   3

Suomen kannalta tilanne on herkullinen. Lohkoykkönen, jäljellä enää pelit Latviaa ja Itävaltaa vastaan. Ei saa tietenkään olla ylimielinen, sillä molemmat ovat kaataneet ennakkoon kovemman. Tosin Slovakia on ollut haluton ja heikko joukkue. Venäjällä on tilanne hyvin hallinnassa, tosin kakkospaikka ei ol enää sen omissa käsissä. USA:lla on hyvä tilanne, sillä sen pelit ovat enää Ranskaa ja Saksaa vastaan ja ne sen tulisi kyllä hoitaa kunnialla. Slovakia on ainoa hieman “vaikeampi” vastus Jos se ottaa niistä kaikista peleistä 3 pojoo, niin lohkovoitto on varma.

Sijat 4-8 ovatkin sitten todellista viihdettä tulevien pelien osalta. Neljäntenä oleva Slovakia on pisteen edellä Ranskaa, mutta sillä on vastassa enää USA ja Venäjä. Jommasta kummasta pelistä PITÄÄ ottaa pisteitä tai tulee noutaja. Joten SVK ei tule olemaan 8 joukossa. Ranska pelaa vielä 3 peliä, USAa, Latviaa ja Saksaa vastaan. Latviakaan ei ole varma häviäjä, joten Ranskan ohjelmassa on paljon “6 pisteen” pelejä. Voittamalla Saksan se tulee olemaan top-4:ssä. Saksa kilpailee Ranskan kanssa jatkopaikasta, sen ohjelmassa on myös USA ja Latvia. Latviaakaan ei tosiaan voi laskea kilpailusta ulos, sillä se pelaa molempia “päävastuksiaan” vastaan, Ranskaa ja Saksaa.

Tiukkaa tulee. Pelillisesti Saksa on ollut edellä noita kolmea, tosin Ranska on aika lähellä. Latvia on ollut kaikista heikoin, mutta venymisiä tapahtuu. Joka tapauksessa, lohkon nelospaikka on menossa ennakkoon ei top-8 maalle, joten lohkovoitto on äärimmäisen tärkeä. Lohkokakkonen ja kolmonen pelaavat nääs vastakkain ja toinen niistä on Venäjä – sitä peliä kukaan ei halua.

Leave a Comment