Entä jos hän olisi ollut mies?

Pari päivää sitten keltaisessa mediassa onnistuttiin kaivamaan esiinkohutapaus jenkeistä, missä täysi-ikäinen nuori neiti seurusteli 14-vuotiaan kanssa ja jäi tästä kiinni. Pahimmillaan on edessä suomalaisen elinkautisen verran vankeutta. Artikkeli löytyy tuosta (http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2013052817074773_ul.shtml), mutta mitä jos vanhempi osapuoli olisi ollut mies?

Netissä on kerätty peräti addressia tapauksessa rangaistuksen kohtuullistamisesta, minkä lisäksi media esittää 18-vuotiaankin uhrina, vääränlaisen lakikoneiston tuotteena. Toisaalta mukaan on vedetty myös tasa-arvolöpinä ja kaiken maailman puheet siitä, miten homoseksuaalisuutta ei sallita. Tilanne on karnevalisoitu ja tekijä sekä uhri ovat osa mediakoneiston tuottamaa uutislöpinää, missä luodaan yksisilmäistä kuvaa tilanteesta.

Kyseessä on selkeä lain ja suojaikärajan rikkominen, mutta koska kyseessä on kaksi naista, tuomiosta vaaditaan lyhyttä. Nuoret, kauniit naiset ovat syyllistyneet johonkin, josta ei muka pitäisi tuomita vankeutta. Naiset ovat jotenkin seksuaalisen väärinkäytön ulkopuolella ja naisten välinen seurustelu ja suhteet ovat jotain kaunista. Aina kun tilanteeseen liittyy myös mies, tilanne on olevinaan “Likainen”, sillä miehet eivät hallitse maailmaa seksillä. Miehet ovat aina subjekteja, eivät koskaan objekteja, joten mies on syyllinen, jos objekti ja subjekti riitelevät vaikkapa lain kanssa.

Mietitäänpä tilannetta, missä täysi-ikäinen olisikin ollut mies. Tällä hetkellä liittovaltion kuvernööri antaisi lausuntoja siitä, kuinka halveksuu miehen toimintaa ja kuinka tämmöiset pedofiilit tulisi kytkeä pois yhteiskunnasta. Netissä kiertäisi tällä hetkellä addresseja, missä vaadittaisiin tämän miehen kivesten irroittamista, herran kastroimista ja toisaalta ikuista vankeutta. Tämän lisäksi lehdistö uutisoisi siitä, kuinka joku mies on dramaattisesti hyväksikäyttänyt nuorta tyttöä, välittämättä tämän tunteista.

MAINOS: Kasinolle on tarjolla ILMAN talletusta mahdollisuus voittaa. Katso lisätiedot sivulta ilmaiskierroksia

Mutta jos kyseessä on molempien yhteinen tunne “rakkaudesta” tai jostain vastaavasta, niin miksi sillä pitää olla eroa sen suhteen, onko vanhempi osapuoli mies tai nainen? Miksi miehen teot ovat aina tuomittavampia kun taas naiset nähdään jonkinlaisina seksuaalisen vapautumisen esitaistelijoina?

Toivottavasti tähän tasa-arvo-ongelmaan saadaan ratkaisu jossain vaiheessa. Alkaa pikkuhiljaa ainakin itseäni potuttaa, kun miehet ovat aina syyllisiä näissä tilanteissa ja “Pillu hallitsee maailmaa”, kuten eräs kaverini kerran yllättävän osuvasti totesi. Ja tasa-arvoisuudenhan tulisi toimia molempiin suuntiin, eikö totta?

Leave a Comment