Pelicansin kohtalonhetket

Lyhyt teksti ennen nukkumaanmenoa. Sm-liigan runkosarjan viimeinen kierros pelataan tänään, 12.3. Pelicans kohtaa Tapparan vieraissa, kun samalla pahin kilpakumppani Saipa pelaa Lukkoa vastaan. Lähtökohdat ovat selvät: 3pisteen voitto pitää tulla ja Saipan pitää samalla hävitä oma ottelunsa varsinaisella peliajalla. Tällöin “suorat voitot” ovat Pelsujen eduksi ja Pelicans menee play-offeihin.

Muutenkin mielenkiintoinen kierros luvassa. Kakkossijasta taistellaan Tapparan ja Jypin kesken, samoin kuin pudotuspelien kotiedusta useamman joukkueen kanssa. Sijat 5-8 ovat täysin auki vielä, ja jännitystä on ilmassa.

Pelicans-peli. Lähtökohta on rankka. Tappara on sarjassa toisena ja porskuttaa useamman pelin voittoputkessa, maalissa on liigan kuumin maalivahti ja pelitapa on muutenkin ollut hyvässä tikissä alkukautta lukuun ottamatta. Samalla Lukko on alkanut hiipua sarjan lopussa ja Schaiba on viime aikoina esittänyt jälleen parempia otteita. Pelicans on ollut viime aikoina hyvä, vaikka pientä notkahdusta oli näkyvissä Schaibaa vastaan.

Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Joka tapauksessa Pelsut ovat osoittaneet hyvää venymiskykyä loppukaudesta ja ansaitsisivat siinä mielessä paikan jatkopeleissä. Mutta kun se kausi on 60 ottelua pitkä.

Turpaan jos tulee niin yksi tuomarivirhe IFK:ta vastaan tulee puhuttamaan pitkään. Siinä meni 2 pistettä ainakin, kun maali hylättiin pilliipiiparin viheltäessä ennenaikaisesti.

Anyway, hieno kierros tulossa.

Leave a Comment