Suomen media on aivan S******* tekopyhää

Andreas Romar on sijoittunut alppihiihdon MM-kisojen syöksylaskussa viidenneksi. Kilpailun voitti Norjan Aksel Lund Svindal.

Media innostui tästäkin vähän turhan paljon taas. Viides sija on kyllä poikkeuksellisen hyvä suoritus suomalaiselta tämän päivän alppihiihdossa, mutta otsikoinnista voisi kuvitella maailmanmestaruuden tulleen Suomeen. Romar nostetaan jo kansallissankariksi, tungetaan alppihiihtoeliittiin ja mussuttajia uhataan vetää turpaan. Ja sama asenne tartutetaan myös kansaan. Romar on kova, sankari, suorastaan jumalolento. Media luo ihmisten mielikuvia harvinaisen paljon, ja tämä on huolestuttavaa. Jos kuvitellaan, että suomalaisjudoka olisi 3. MM-kisoissa, tapahtuma saisi ehkä pienen jutun YLEn nettisivuilla. Mutta jos media päättäisikin alkaa myllyttää tätä lajia, ihmiset pitäisivät judoa tärkeänä ja taas nostettaisiin kansalliskiihkoa. Samalla judon kritisoijat lynkattaisiin.

Sama tehdään myös henkilöiden kanssa, jotka eivät enää menesty (myös lajien). Esimerkiksi Tanja Poutiainen on saanut olla melko rauhassa, ei ole enää tehty kauheasti pullantuoksuisia henkilöhaastatteluja. Lähinnä haukuttu mediassa hitaaksi ja menneen talven lumeksi.

Media kirjoittaa siitä mikä myy. Kaikki muu on toissijaista. Vielä kun ihmiset tajuaisivat, että heidän ajatteluaan ohjataan oikeastaan koko ajan.

Leave a Comment