Keihäsvalinnat menivät tällä kertaa oikein

Suomi päätti lähettää olympialaisiin keihäänheittoon Ari Mannion, Tero Pitkämäen ja Antti Ruuskasen. Toisin kuin EM-valintojen suhteen, tällä kertaa Pitkämäen valinta oli oikeutettu.


Pitkämäki oli heitellyt alle 80-metrisiä koko alkukauden ajan. Sitten, yhdessä karsintakisassa, keihäskarnevaaleilla, tulee pari täpärästi yli 80-metristä. Ja totta kai hänet valitaan, vanhoilla meriiteillä. EM-kisoissa tulikin sitten floppi. Totta kai.

Nyt tilanne on tosin toinen. Pitkämäki on heittänyt nyt jo kolmessa kisassa neljästä (keihäskarnevaali, EM-karsinta, Lapinlahti) yli 80 metriä. Näillä tuloksilla valinta on oikeutettu. Myös Mannion valinta (mitalilla) on oikein. Ruuskanen kuuluu myös kisakoneeseen, sillä kauden näytöt ovat olleet tasaisen vahvoja.

Leave a Comment