Keihäässä valintasoppa – kenet pitäisi lähettää kisoihin?

Noniin, saatiinpahan taas tänäkin vuonna pelätty valintasoppa aikaiseksi miesten keihäänheitossa. Ennen Pihtiputaan keihäskarnevaaleja oli lähes varmaa, että Wirkkala, Ruuskanen ja Mannio lähtevät kisoihin mukaan. Nyt jalkaansa oven väliin tunki myös, arvasitte varmaan, Tero Pitkämäki, joka onnistui heittämään 83,87 karnevaaleilla, voittaen kisan. Samalla myös Lassi Etelätalo tunkeutui mukaan soppaan heittämällä 82,98.

Soppaa nyt osasi jokainen Hollywood käsikirjoittaja odottaa. Pitkämäki floppaa koko kauden, sitten Pihtiputaalla on mahdollisuus päästä suoraan kisoihin 84-metrisellä.. Ja melkein sellainen tulee! Mutta ketkä tulisi tosiaan valita kisoihin?

Oma trioni on Ruuskanen, Wirkkala, Mannio. Miksi? Ehkä he eivät ole heittäneet mitään jättiheittoja tällä kaudella, mutta tasaisuutta on ollut vaikka muille jakaa. Joka kisassa on tainnut pojilla mennä päälle 80 metrin, eikä sitä tule aliarvioida valintoja tehdessä. Tuollaiset tulokset kertovat siitä, että yksi hirmuheittokin voi tulla koska vain. Se kertoo myös sen, että karsinta tulee varmasti olemaan melko varma nakki. Verrattuna Pitkämäkeen, heillä on tällä hetkellä rutiinia heittää. Pitkämäki onnistui tekemään yhden melko pitkän heiton, mutta tällä kaudella on nähty näitä 73 metrin heittoja. Kannattaako ottaa riski? Ja jos otetaan, niin kenet voitaisiin muka tiputtaa pois? Kaikki 3 ovat heittäneet tasaisesti ja hyvin tämän kauden.

Entäpä Etelätalo? Ei, sanon minä. Taisi olla pojan ensimmäiset yli 80 metrin heitot tällä kaudella, eikä semmosilla vahingoilla välttämättä selvitä kisoissa.

Jep, oma trioni on selvä, mutta SLU voi vielä möhlätä ja valita väärin – ja siitäpäs sitten kohu syntyisikin taas..

Leave a Comment