Webber voittoon, Schumacher joutui pettymään

Monacon GP päättyi loppujen lopuksi melko arvattavaan lopputulokseen, kun kärjestä lähtemään päässyt Mark Webber ajoi helpohkosti paalulta voittoon. Toiseksi sijoittui Mercedeksen Nico Rosberg, kolmanneksi Fernando Alonso, joka siirtyi samalla MM-sarjan johtoon kahden pisteen erolla Red Bulleihin.

Monaco 2012

Kilpailu ei tarjonnut loppujen lopuksi suurempaa dramatiikkaa. Ensimmäisellä kierroksella Grosjean onnistui telomaan autonsa ja sai aikaan pientä kaaosta, jonka seurauksena mm. Schumacher menetti pari sijoitusta. Käsikirjoitus oli kutakuinkin sellainen, että ajettiin letkassa ja säästettiin renkaita sekä odoteltiin sateen saapuvan. Varhaisimmat ennusteet osuivat kierrokselle 34, eli vähän ennen kisan puoliväliä. Sadetta ei kuitenkaan saatu pitkän odotuksen jälkeen laisinkaan.

Rengastaktiikka onnistui lähes kaikilla, tosin McLaren munasi jälleen. Lewis Hamilton menetti väärin ajoitettujen varikkopysähdysten takia 2 sijoitusta ollen lopulta 5. Myös Jenson Button mokasi, sillä hän joutui varikkopysähdyksensä jälkeen Heikki Kovalaisen taakse sijalle 14. Kovalainen onnistui hienosti ajamaan muita autoja vastaan, kunnes kisan lopussa Sergio Perez (joka myös teloi Kimin autoa kisan puolivälin jälkeen) onnistui ajattamaan itsensä Heikin siiven päältä. Heikki pääsi kuitenkin varikolle ja tuli maaliin sijalla 13, nostaen samalla Caterhamin valmistajien sarjassa sijalle 10. Muiksi onnistujiksi kisassa voitaneen laskea Heikin lisäksi Mark Webber ja molemmat Ferrarit (Massa 6.)

Grosjean ihmettelee menosuuntaansa

Pettymyksiä kisassa olivat ainakin Lotukset. Räikkönen ajoi harmaan ajon ilman ihmeitä sijoittuen täpärästi 10 parhaan joukkoon, kun taas Grosjean teloi itsensä heti ensimmäisellä kierroksella. Perezin temput jäivät myös mieleen. Maldonado Williamsilla oli myös pettymys, sillä viime viikon voittaja aloitti kisan häntäpäästä ja keskeytti heti alkuvaiheissa. Schumacherin epäonni ottaa myös päähän, tuloksena 4. keskeytys tällä kaudella ja tällä kertaa ilmeisesti auton sähkövikaan.

Leave a Comment