Suomeen saatiin hallitus

Nyt ei ole kauheasti kesälomalla asiaa. Otsikkokin on siitä syystä yksinkertainen: Suomeen saatiin hallitus.

Mitä tämä merkitsee? Ensinnäkin Suomeen saatiin pienehkö oppositio, joka kattaa 2 puoluetta. Todellisuudessa sinne riittäisi yksikin (ei ole keskusta). Muut puolueet haluavat selvästi edistää Suomen hyvinvointia ja pyrkivät kohti paremminvointivaltiota, keinot ovat erilaisia. Perussuomalaiset toimivat antiregiimipuolueena, opposition populistisena räksyttäjänä, joka harhaanjohtaa kansalaisia. Onneksi hallituspuolueet sentään ymmärtävät yrittää huudosta huolimatta. Tämähän korventaakin Soinia.

Asetelma on oikeisto-vasemmistohallitus. Aatteiden tulisi olla siis aivan vastakkaiset, mutta näin ei ole nyky-Suomen hallituksessa tai eduskunnassa. Puolueet ovat integroituneet ohjelmiltaan melko samanlaisiksi, vaikka niillä onkin joitain yksittäisiä omia tavoitteita.

Joten olisiko aika kaksipuoluejärjestelmälle? Siinä on hyvä kysymys.

Leave a Comment