Timo syö sanojaan, ratsut jatkaa menoaan

Eli tämä olikin odotettavissa: Timo Soini muuttaa kantaansa vaalien jälkeen Portugalin asiasta. Populismi puri pölkkyyn kansaan, ja nyt se saa, mitä se halusi: tosiasiallisen muutoksen vain puolueiden nimissä.

Aloitus on ehkä hieman kärjistävä ja väärentää paria tosiasiaa, mutta puolueen johtajalla on selkeä kanta tällä hetkellä hallitusneuvotteluihin: hallitukseen on päästävä, vaikka sanat olisi syötävä. Muut persujen jäsenet jatkavat vieläkin sillä linjalla, että Soini ei ole syönyt sanojaan, vaan ilmoitti vain neuvottelevansa asioista. Juupajuu, poliittista kaunopuhetta.

Soinin takinkääntö ei sinänsä ollut yllätys, sillä näin on tapahtunut ennenkin. Nyt nähtäväksi jääkin se, miten muut Persut jatkavat menoaan. Meteliä ja kaunopuheita tulee, se on selvä juttu.

Itseäni huolestuttaa vieläkin nämä maahanmuuttokriittiset kansanedustajat (lue: rasistiset), kuten Jussi Halla-aho. Hassua, että pitää erotella ihmisiä värin mukaan. Tulevaisuudessa varmaan valitsemme suomalaiset suomalaisen ihanteen mukaan: miesten pitää olla juuri 177cm pitkiä, vaaleahiuksisia. Jne. Eihän tuo ole oikein, mutta uskonpa että nämä rasistiset ihmiset pääsevät eduskunnan kouluun ja tulevat muuttamaan kantojansa paljon järkevimmiksi. Solidaarisuutta kaivataan aina.

Leave a Comment