Maksu-tv tuhoaa suomalaisen futiskulttuurin

Veikkausliigakausi on nyt saatu avattua. Sarja vaikuttaisi olevan melko tasainen, mutta mistäpä sen tietää kun uutisissa ei ole muuta kuin HJK-hypetystä ja pelejä ei näe suorana?

Veikkausliigan katsojamäärät ovat laskeneet rajusti nyt parin viime kauden aikana, ja mielestäni syykin on selvä: futiksen siirryttyä kokonaan kortin taakse katsojamäärä on lähtenyt laskuun niin television äärellä kuin paikan päälläkin. Syykin on selvä: tosifanit pysyvät mukana, mutta näitä satunnaisia katselijoita ja uusia faneja ei lajiin niin herkästi saadakaan.

Miksi ostaa jotain, joka on kuin sika säkissä? Pakostikin kiinnostus lajiin vähenee kun sitä ei näe kuin muutaman vuoden välein ja silloinkin vain mm- tai em-kisoja. Sama efekti kävi jo formuloiden kanssa: Suomi ei ole enää formulakansaa. Kun kisoja ei näe suorana, kiinnostus lakkaa. Tämä on osaltaan havaittavissa jo pesäpallossa, sillä täällä etelässä päin kukaan ei ole viime aikoina sanallakaan maininnut superpesistä.

Seuraava pelko onkin sitten jääkiekko. Katsojamäärät tulevat varmasti laskemaan ja harrastajamäärät tippumaan, mikäli kaikki lätkä on pääosin maikkarilla ja kortin takana. Siitä voi seurata se, että 20 vuoden päästä pelaillaankin lätkää sitten B-sarjassa yhdessä Japanin ja muitten lätkän suurmaiden kanssa.

Toivotaan että kulttuuri- ja urheiluministeriöissä herätään pikkuhiljaa tähän kriisitilanteeseen. Kohtahan Suomessa loppuvat urheilulajien harrastamiset kokonaan.

Leave a Comment