Kommentti: suomalaisten rikokset unohdetaan helpommin

En halua sinänsä juuttua pariin tiettyyn aiheeseen, mutta niistä kun tuntuu olevan paljon sanottavaa, niin sen sanon. Ja tämä asia liittyy taas (vaihtelun vuoksi) maahanmuuttajiin.

Taustalla on empiiriset tutkimukset huikeilla Iltasanomien nettisivuilla. Tutkin sadan tuoreimman listan, josta löysin yhteensä 5 kappaletta rikoksia. Näistä yksi oli kolmen ulkomaalaisen tekemiä, muissa tekijä oli suomalainen. Kommentit olivat ei-niin-yllättäviä: maahanmuuttotekstin alla mamuja haukuttiin ja käskettiin painelemaan takaisin kotiinsa. He tekevät kaikki rikokset. Ei muut. Teksti oli vihamielistä ja suuntautu täysin yleistävästi maahanmuuttajia kohtaan.

Millaista oli suomalaisrikosten kommentointi? Siellä ei muistutettu siitä, kuinka suomalaiset tekivät rikoksia. Kommentoinnissa vitsailtiin lähinnä sillä, kuinka ryöstöt epäonnistu tai kuinka jotku on nii tyhmii et jää kii. Samalla itse ongelmia ei kommentoitu.

Eli pyydänpähän tähänkin asiaan hieman objektiivisuutta. Eihän kukaan teistäkään haluaisi leimautua mihinkään rikoksiin esim. sen takia, että teillä on tummat hiukset, vai?

Leave a Comment