Ikuisuuskysymys ratkaistu – muna oli ennen kanaa

Monesti kysytään, kumpi oli ensin: muna vai kana. Aina ei ole ollut tarjolla järkevää ratkaisua, mutta tarvitaanko sellaista? Joka tapauksessa, järkeilin itse asian siten, että muna oli ensin.

Taustalla on käsitys evoluutioteoriasta, lajien kehityksistä ja osaltaan mutaatioista. Alkutilanne on se, että on olemassa olio X, josta lähtee kehittymään uudet lajit, esimerkiksi juuri kana. Kyseinen eläin X munii munia, ja heidän jälkeläiset munivat munia, jne. Ja siitä sitten geeniperimä muuttuu.

Kana voi olla lähtöisin vaikka dinosauruksesta, mutta evoluution on muuntunut nykyiseen muotoonsa useiden vuosituhansien jälkeen. Jonkun lajin jälkeläinen on muuntunut paljon, ja siitä on syntynyt muna, joka sisältää tulevan kanan geeniperimän. Muna kuoriutuu ja siitä syntyy kana. Eli vastaus kysymykseen on: muna oli ensin, mutta ennen sitä oli kanan esilaji. Kana oli kuitenkin viimeinen näistä kolmesta.

Eli tällainen pohdinta tänään, ei sen kummempia. Esittäkää ihmeessä omia teorioitanne erilaisiin ikuisuuskysymyksiin.

2 Responses to “Ikuisuuskysymys ratkaistu – muna oli ennen kanaa”

Leave a Comment