Huijauksia Facebookissa – miten toimia niiden estämiseksi

Facebookissa on aina kaikkea jännää linkkiä olemassa. On sitä, kuinka isä yllättää tyttären tekemästä Sitä, jännä video kissasta jne. Kaikkea tätä ei todellakaan kannata klikata, koska yleensä kyseessä on huijausviesti.

Paras tapa on olla klikkaamatta mitään tällaista videolinkkiä, joka leviää monen ihmisen kautta. Ne ovat yleensä juuri näitä huijauksia, joilla kerätään rahaa huijareille. Paras vaihtoehto onkin, että kirjoitat tuon videon hakusanat youtubeen ja katsot jos sellaista videota oikeasti edes on. Koska siellä niitä videoita riittänee. Jos kuitenkin sattuu klikkaamaan tällaista linkkiä eikä mitään videota näy, niin on parasta mennä heti omalle profiilisivulleen. Sieltä painakaa x:ää tän linkin oikeassa kulmassa ja estäkää kokonaan näiden sovellusten toiminta. Sillä tapaa muut tutut eivät mene klikkaamaan samaa linkkiä turhaan.

Vanhoja sovelluksia on myös hyvä poistella. Jos sovellusvalikosta löytyy ihmeellisiä ohjelmia, joita et ole käyttänyt aikoihin niin kiellä niiden käyttöoikeudet. Nämä sovellukset voivat näes käyttää sinun tietojasi ja levittää niitä eteenpäin, tai vaihtoehtoisesti julkaista sinun nimissäsi jotain mainosviestejä.

Huijaukset kuitenkin muuttuvat, ja aina niitä on hankala tunnistaa sellaisiksi. Paras tapa onkin siis käyttää maalaisjärkeä; älä klikkaa mitään, joka epäilyttää sinua.

Leave a Comment