Emme kanna vastuuta muista

Tuon tulisi olla Perussuomalaisten mainoslause. Ainakaan he eivät kanna vastuuta muista kuin ns. “suomalaisista”. Suomalaisten uudet arvot ovat siis suvaitsemattomuus, sulkeutuneisuus ja itsekeskeisyys sekä oman kansan ylistäminen.

Persuille keskeinen sana “maahanmuuttokriittisyys” olisi hyvä määritellä, jotta voisimme tarkastella sanan todellista merkitystä. Maahanmuuttokriittisyydellä tarkoitetaan sitä, että maahanmuuttajat valitaisiin jonkun ominaisuuden perusteella. Tämmöisiä ominaisuuksia olisivat mm. koulutus ja uskonto. Solidaarisuutta ei kaivata, eli ei auteta muita vain auttamisen ilosta. Samalla voimme unohtaa sen, että Suomeakin on autettu useita kertoja mm. lamojen aikana. Mutta turha katsoa ollenkaan historiaa, ei siitä opi kuitenkaan. Ja hauskempaahan se on tehdä samat virheet uudestaan!

Back to asia. Maahanmuuttokriittisyys tuli äsken mainittua ja määriteltyä. Perussuomalaisethan eivät harrasta rasismia, mutta mitäs se rasismi taas olikaan? Wikipediassa määritellään rasismi seuraavasti:

Rasismi eli rotusyrjintä tai rotusorto on aate tai toiminta, jossa ihmisten rotuluonteen ja siihen liittyvien fyysisten sekä henkisten piirteiden erilaisuudella perustellaan eriarvoista kohtelua eli syrjintää.[1] Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen.[2][3][2]”

Hassua. Huomasin juuri, että rasismin määritelmä onkin sama kuin maahanmuuttokriittisyyden. Ihmisiä syrjitään sen perusteella, että he ovat mustia ja tulevat muualta tai ovat muuten vain köyhiä. Reilua? Ei. Mutta eihän itsekkäässä maailmassa tarvitsekaan ajatella muita kuin itseä.

Tästä asiasta voin sättiä Timo Soinia. Hän ei ilmeisesti ole oikein perillä oman puolueensa edustajista ja heidän arvoistaan sanoessaan rasismin olevan liioittelua. Esimerkiksi J.Hirvisaari hänen blogitekstillään ja Anne Louhelainen aatteillaan vaikuttavat kuitenkin rasistisilta. Ulkomaalaisia pidetään jotenkin alempiarvoisina. Ehkä se ei kuitenkaan ole rasismia. Se on vain… Maahanmuuttokriittisyyttä?

Ja ennen kuin aletaan vetää hatusta “hyysäyskorttia”, voidaan todeta, että onhan Suomessakin näitä pitkäaikaislusmuja, jotka eivät edes halua töihin. Millä tapaa se eroaa ulkomaalaisesta, joka joutuu pakolaiseksi? Ero on siinä, että toinen on pakonsanelemana kyseisessä tilanteessa. Ehkäpä pari kuukautta Somaliassa tai vastaavassa maassa tekisi persuille ihan hyvää, jotta he voisivat hahmottaa syitä maahanmuutolle. Eivät he kaikki tule tänne etuuksien takia.

Tämä nykyinen vaalitulos ja persujen nousu eduskuntaan kertovat luultavasti siitä, että Suomen kansa on muuttumassa suvaitsemattomaksi ja rasistiseksi. Tai hetkinen, vain 20% meistä. Mutta sen on media unohtanut kokonaan.

Leave a Comment