Kommentti: Valtion monopolit kyseenalaisia

Lähinnä tekstini koskee nyt VR:ää, josta on paljon juttuja noussut esiin. Kerrotakoon aluksi, että minulle on selvää, mitkä monopolien edut ja tarkotukset ovat, kuten vaikkapa verotulojen saaminen.

Mutta asiaan. Käsittämätöntä tällanen, että valtion yhtiö voi ensinnäkin maksaa liian vähän palkkaa jollekin. Luulisi, että valtion tasolla olisi hieman tiukempi valvonta ja valvominen tällaisten rikkeiden suhteen. Ehkäpä valtio onkin itse aktiivisesti mukana kehittämässä taktiikoita huonoihin palkkoihin ja sen jälkeen salailemassa tätä? Who knows.

Sitten vielä tuo asiakaspalvelu ja aikataulussa pysyminen. Järkyttävää, etten sanoisi. Junat eivät ole pahemmin ajoissa paikalla, asiakkaat jätetään minne sattuu ja korvauksia on turha odottaa. Eikös monopoleja rajoiteta ja kilpailua lisätä juuri sen takia, että tämmöistä ei pääse tapahtumaan? Tarkoitushan olisi, että laatu säilyisi. Eli tässä tapauksessa monopoli on negatiivinen seikka.

Anyway, saa nähdä tekeekö valtio nyt jotain. Etenkin kun sen salailu paljastui.

Leave a Comment