Onko kaikki sitä miltä näyttää?

Eilen kerrottiin uutisissa laajasti Pohjois-Korean hyökkäyksestä Etelään. Tai tulituksesta. Tässä pieni ote MTV3:n uutisesta:

Pohjois-Koreasta ammuttiin aamulla tykistötulta eteläkorealaiselle saarelle. Isku kohdistui Koreoiden rajalla sijaitsevalle Yeonpyeongin saarelle. Saarelle on osunut ainakin 200 ammusta, kerrotaan Etelä-Korean armeijalähteistä.

Näinhän se luultavasti on. Pahasti ryvettynyt sosialistinen Pohjois-Korea ampuu Etelä-Koreaa. Mutta onhan se mukava spekuloida ja kyseenalaistaa maailmaa.. Mitä jos…

.. Kaikki onkin länsimaista propagandaa? Jos me olemmekin ne, joille syötetään valheita? Jos joku kommunismin kaltainen, mutta silti erilainen systeemi on saanut vallan maailmassa? Kuvitellaan, että USA on maailmanvalta. EU on toinen suuri valta, ja sitten tulisi joku Aasian tasavalta, esimerkiksi laajentunut Venäjä. Kuka hyväksyisi nykyisen systeemin, jos tietäisimme, että meitä vain ohjaillaan ja meille huijataan ja asiat ovat lähistöllä huonosti? Teoriassahan me saatamme olla propagandan uhreja! Median avulla meitä olisi helppo ohjailla. Ja pieni paholaisen hakeminen ja syyllisten luominen, esimerkiksi Pohjois-Korean mollaaminen, voisi olla oiva keino ylläpitää ihmisten uskomuksia.

Toisaalta voitaisiin kuvitella, että maailmassa onkin jo joku, joka hallitsee meitä kaikkia. Joku suurvalta antaa meidän pitää oman kielen ja uskonnot etc., ja samalla valitut hallitukset joutuvat kuoleman uhalla ylläpitämään uskomuksia hallintoalueilla. Ehkäpä me olemme alistettuja ja huijattuja. Joku hallitsee, ja tekniikka on hajoita ja hallitse.

Todellisuus lienee kuitenkin tämä nykyinen, mikä meillä on vallassa. Silti pieni kritiikki on sallittua esimerkiksi mediaa seurattaessa. Aina ei pidä hyväksyä asioita, mitä meille syötetään, vaan joskus täytyy miettiä. Ja sillä tapaahan keksitäänkin uutta, kyseenalaistamalla ja miettimällä. Tämä blogi toivottavasti laittaa teidänkin aivonystyröihin liikettä.

Leave a Comment