Kommentti: Kuninkaan seikkailu(t)

Ruotsin Kuningas Kustaa herätti männä viikolla hieman kohua, kun kirja hänen salatusta menneisyydestään julkaistiin. Kuninkaan tulisi olla esimerkki kansalle, ja ensi näkemältä ajattelisi, että tämä on häpeällistä- mutta onko se?

Kuningasperhe on tosiaan Ruotsin keulakuvajoukkio, joukko, jota ruotsalaiset jumaloivat ja rakastavat. Jopa tupakointiin julkisesti suhtauduttiin kohisten. Tämä kohu on varmasti miljoona kertaa pahempi hoville. Mutta mielestäni Kustaan ulostulo on aivan loistava liike. Totuuden tullessa julki annetaan kansalle mallia siitä, että totuus on loppujen lopuksi parempi vaihtoehto, ainakin moraalisesti, kuin asioiden salailu. Lisäksi Kustaa sai tästä luultavasti hieman puhdistusta omaantuntoonsa.

Eli ei niin hyvää ettei pahaakin. Tosin Kustaa parka joutui pakenemaan kauas kotimaastaan. Toivottavasti uskaltaa ukko vielä palata takaisin!

Leave a Comment