Suomalaiset ovat välinpitämättömiä

Suomalaiset- ahkera, rehellinen ja tunnollinen kansa, joka on aina valmis auttamaan, vaikka kansalaiset ovatkin hiljaisia. Kuten edellisessä bloggissa kerroin, näin ei ole.

Suomalaiset ovat oikeastaan erittäin itsekeskeistä ja itsekästä kansaa. Rasistisen asenteen ja epärehellisyyden lisäksi olemme välinpitämättömiä myös toisiamme kohtaan. Suurin osa kansasta on toki huolehtivaa ja avuliasta, mutta joukossa on aivan liian monta ns. mätää munaa. Nämä ihmiset ovat ns. egoisteja, tai muuten vain ylimielisiä ja itsekkäitä. He eivät välitä muista kuin itsestään tai lähimmäisistä kavereista tai ovat muuten vain välinpitämättömiä, ja esimerkiksi roskaamiseen suhtaudutaan välinpitämättömästi. Tämä voidaan havaita muun muassa kouluissa ja muutenkin nuorten, keskuudessa. Roskat tiputetaan surusti maahan tai lattialle, sillä kuvitellaan, että joku muu siivoaa, tai perustellaan tätä siten, että siivoojat ansaitsevat palkkansa. Ja p*skat. Taustalla on vain itsekkyys ja laiskuus. Vai kuinka moni toimii vaikkapa koulussa siten, että ärsyttää opettajaa tahallaan, jotta opettaja “tienaisi” palkkansa? Tai kuinka moni toivoisi, että heidän työpaikallaan heidät laitetaan tienaamaan palkkansa? Itsekkyyttä ja ilkeyttä tuo on, sen sanon. En tosin osoita sormea suoraan pelkästään nuoria kohti, sillä myös vanhemmat ihmiset ovat välillä tällaisia. Mutta vaikuttaisi siltä, että etenkin nuorten keskuudessa tämä on enemmänkin ilmiö kuin satunnainen poikkeus.

Välinpitämättömyyttä on muutenkin havaittavissa. Meidänkin koulussa on koeviikoilla nimilistoja luokassa. Niihin laitetaan nimi, ja annetaan lista seuraavalle. Jotkut kuitenkin vain heittävät sen suoraan eteenpäin. Haloo! Millainen idiootti on ihminen, joka ei tajua katsoa listaa edes sen vertaa, että voi lukea edellisten kirjoittajien nimet? Mitä se vaatii, että vilkaistaan, mistä lista on tullut, ja katsotaan onko vaikkapa vierellä ollut laittanut siihen nimeä? Taustalla on tällaisissa tapauksissa puhdas idioottisuus.

Ihmiset tuntuvat myös ottavan entistä vähemmän vastuuta teoistaan. Enää ei ole munaa esimerkiksi myöntää, jos on luntannut kokeessa, tai vaikkapa vain varastanut jotain. Päin vastoin, syytä laitetaan yleensä muiden niskoille tai vaikkapa vain valehdellaan päin naamaa. Aivan surutta. Se ärsyttää suuresti. Monesti vaikkapa näissä varkaustapauksissa ollaan enemmänkin vihaisia kuin häpeissään, sillä kaupan tätejä syytetään idiooteiksi ja harmitellaan kiinni jäämistä, ei sitä, että ollaan tehty väärin. Sekin on huolestuttavaa ja kertoo siitä, että maailmassa sana “moraali” on tuppautunut painumaan unholaan. Ei tietenkään kaikkien osalta, sanon.

Itse olen tässä ajan saatossa herännyt niin sanotusta horroksestani. Kuvittelin, että maailma on mukava paikka, ja suurin osa ihmisistä on mukavia ja kilttejä, ja heihin voi luottaa. Viimeisen vuoden aikana tuo maailman raakuus ja raadollisuus on kuitenkin iskenyt päin naamaani useita kertoja. Sääli sinänsä, sillä nyt olen tippunut unelmamaailmastani pois, ja havainnut paljon pahaa. Toisaalta nyt minulla on itselläni enemmän tekemistä tulevaisuudessa, sillä haluan vaikuttaa epäkohtien poistamiseen ja osaltani luoda parempaa maailmaa.

Seuraavissa teksteissäni yritän paneutua kirkon asemaan Suomessa ja myös omaan kantaani luomisteoriasta. Mutta eihän sitä vielä tiedä mihin tässä paneudutaan seuraavaksi!

One Response to “Suomalaiset ovat välinpitämättömiä”

Leave a Comment